Nytt

Bilde: Bannon driver valgkamp for Roy Moore i Alabama, 5. des 2017. Moore ble intervjuet av Sean Hannity om sex-anklagene og svarte dårlig for seg. Det burde fått klokkene til å ringe for Bannon. Foto: Jonathan Bachman/Reuters/Scanpix

Steve Bannon tålte ikke uttalelsene han siteres på i Michael Wolffs bok. Å sleive med munnen om presidentfamilien er ikke lurt når du selger deg selv som en som vil hive ut establishment-politikerne i det republikanske partiet. Hvor ligger din lojalitet når du sladrer til fienden?

Slik reagerte det politiske omland i USA torsdag: Kandidater som hadde ønsket Bannons støtte, var plutselig ikke interessert. Verre var det at lederne og staben i Breitbart vurderte om han skulle avsettes som CEO.

Staffers at Breitbart, which Mr. Bannon has called his “killing machine,” described a “chaotic” day at the company, with writers—many personally recruited by Mr. Bannon—wondering whether he would last the day.

Bannon mistet støtten fra en av eierne, Mercer-familien, som har vært avgjørende for hans handlekraft. Mercer-familien sendte ut en erklæring som uttrykkelig tok avstand fra Bannon. Det het at de støttet presidenten og hans program.

Hvordan har Bannon kunnet stille seg så dumt til? Noen forklarer det med at egoet ikke har tålt berømmelsen. Den har gått til hodet på ham.

Første varsel var da han stilte seg bak Roy Moore i Alabama. Det var en feilvurdering. Republikanerne i Senatet pustet lettet da Moore tapte. Hvis han var blitt valgt ville de hatt en vedvarende skandale midt blant seg. Skjønte ikke Bannon det?

En som puster lettet er flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell. Bannon hadde lovet å kaste både ham og alle som støtter ham. De utsiktene bleknet plutselig.

Breitbart Owners Debate Ousting Bannon Amid Trump Feud