Nytt

Dagbladets forside etter at Ray Moore hadde tapt senatsvalget i Alabama. Dag ut og dag inn kverner norske medier på det samme. Det er forutsigbart og kjedelig.

Donald Trump var den suverent mest omtalte person i mediene i 2017. Tre ganger mer enn stortingsvalget!

Halvparten av de som svarte på undersøkelsen til Agenda og Retriever var fornøyd med norske mediers dekning av Trump. Analysesjef i Retriever, Guro Lindebjerg, tror det skyldes at de synes det ble for mye.

Kan det ikke tenkes at de ble lei vinkelen på dekningen? At samtlige norske medier, bortsett fra Document, vinklet alt negativt?

Vi synes å registrere at det er en stor skjult sympati med Trump «der ute».

 

USAs president ble omtalt hele 70.110 ganger i norske medier i 2017, viser tall fra Retriever. Det er tre ganger så mye som det norske stortings- og sametingsvalget ble omtalt. (…)

Bare halvparten av dem som svarte på undersøkelsen, synes Trump-dekningen har vært tilfredsstillende. Guro Lindebjerg, analysesjef i Retriever, tror den andre halvparten mener dekningen har vært overdrevet.

– Som Amerikas president har Trump en av verdens mest innflytelsesrike posisjoner, noe som naturlig nok innebærer mye oppmerksomhet. Når han i tillegg strør om seg med kontroversielle uttalelser, samt er part i en tilspisset rivalisering med Nord-Korea, øker medienes interesse ytterligere, sier Lindebjerg. (…)

Krigen i Syria er årets nest mest omtalte sak, omtalt rundt halvparten så ofte som Trump. Det er den saken som opprører nordmenn mest. 96 prosent svarer at krigen gjør dem meget eller litt triste.

Også atomtrusselen fra Nord-Korea skaper reaksjoner, og 93 prosent sier at mediedekningen av prøvesprengningene og missilene har gjort dem meget eller litt triste. (NTB)