I dag hadde Aftenposten en leder om sin erkefiende og favoritt hoggestabbe, tidligere president Donald Trump. Og som vi vet gir lederen uttrykk for Aftenpostens syn og redaktørene har ansvar for innholdet. Og når det gjelder Trump og de konservative i USA, har samtlige hovedstrømmedier i Norge det samme synet, og sett i fra USA er det nesten tragikomisk å se hvor fanatiske norsk presse er i sitt hat mot en tidligere president og halvparten av velgerne i USA. De er faktisk verre enn de liberale medier i USA og innrømmer det på et vis i kommentaren:

«Donald Trump var en fryktelig dårlig president. Om det råder enighet i vide kretser, ikke minst i Norge, det øvrige Europa og blant halvparten av velgerne i det dypt splittede USA. Det brennende spørsmålet nå er om Trump også er en kjeltring som må stilles for retten og straffes.»

Hvis Trump var en fryktelig dårlig president Aftenposten, hva har dere å si om Biden? For etter aller målinger er mannen dere satte på en pidestall for å felle Trump antageligvis en av de mest inkompetente presidenter USA har hatt i nyere tid. Og som Washington Times skrev nylig er den verste amerikanske presidenten på flere tiår. Ikke siden Jimmy Carter-tiden har amerikanere blitt «ledet» av en så forbløffende inkompetent, fullstendig ineffektiv og direkte ynkelig administrasjon.  

Og det er ikke konservativ retorikk Aftenposten, men den kalde harde sannheten. Dere bryr dere ikke om at USA går dit sola skinner under Biden, for dere skriver ikke om det. Det som er viktig for dere er at Donald Trump blir satt bak lås og slå, for da kan dere fortelle det norske folk, «we told you so.»  En president er ikke all good eller all bad, men jeg kan ikke huske en artikkel i norske aviser som nevner Trumps prestasjoner som president. Da han ble president tok avisene partiskhet og propaganda til nye høyder, og Vær Varsom plakaten ble permanent kastet ut med badevannet.

I desember 2020 skrev Marc Thiessen for Washington Post, “The 10 best things Trump did in 2020.” Ja den Washington Post, som norsk media flitting bruker som kilder men plukker ut bare det negative om Trump og republikanerne. Kirsbærsesongen varer hele året, selv in the dead of winter. Og i motsetning til norske aviser, har ultraliberale WP også konservative bidgragsytere som Thiessen. Her er noen prestasjoner i følge Thiessen:

Han forbedret livene til et flertall av amerikanerne. Til tross for den verste pandemien siden 1918, den verste økonomiske krisen siden den store depresjonen og den verste raseuroen siden 1960-tallet, sa rekordhøye 56 prosent av amerikanerne til Gallup før valget at de hadde det bedre nå under Trump enn for fire år siden.

Trump utvidet GOP-støtten blant ikke-hvite velgere og fikk 26 prosent av deres stemmer i 2020, det nest beste resultatet for en republikaner siden 1976. Etter fire år med å stemple Trump som en bigot, ble kritikerne hans sjokkert over å se støtten hans blant svarte og latino vokse. Han drev ikke med identitetspolitikk, men leverte reelle forbedringer i folks liv. Han stengte reise fra Kina, som Fauci vitnet reddet liv, og holdt Beijing ansvarlig for pandemien og slo ned på Kinas tyveri av intellektuelle eiendom. Trump beskyldte med rette det kinesiske regimet for å slippe viruset løs på verden gjennom sine løgner og bedrag.

Han tok ut Irans terrorist Qasem Soleimani. Trump trakk en rød linje og advarte Teheran om at hvis det drepte bare én amerikaner, ville han svare militært – og deretter håndheve det. Han forvandlet Midtøsten med Abraham-avtalen, en prestasjon som er verdig en Nobelpris. Trump meglet ikke én, ikke to, ikke tre, men fire arabisk-israelske fredsavtaler – de første avtalene på mer enn et kvart århundre.

Da pandemien begynte, advarte økonomer om at USA var på vei mot en andre Great Depression, og to år senere mente eksperter det ville ta år før økonomien kom seg. Trump avverget dette med Cares Act  som også hjalp bedrifter med å komme brølende tilbake fra vårens nedstengninger, og produserte rekordhøye 33,1 prosent årlig BNP-vekst i tredje kvartal. Og han startet Operation Warp Speed, som tok ni måneder, og slo rekorden på fire år for raskeste vaksineutvikling noensinne.

Thiessen er ikke alene om å gi Trump den skryten han fortjener, og før valget skrev Gianno Caldwell om hvordan Trump, ikke Biden, har bidratt til å gjøre livene til Black Americans bedre. Caldwell er Fox News politisk analytiker som mistet lillebroren sin i sommer og gråtende uttalte at Chicagos våpenvold og slapp kriminalpolitikk hadde skylden. Under Trump opplevde afroamerikanere den beste økonomien vi noen gang har sett og hans politikk har gjort det mulig skrev Caldwell. Skattekutt og høy BNP-vekst gjorde at bedrifter følte seg økonomisk stabile for første gang på et tiår, og vår tillit til økonomien vår har aldri vært høyere:

«Arbeidsledigheten for vår rasegruppe var den laveste i registrert historie, svarte lønninger økte raskt for første gang på flere tiår, og folk som hadde vært ute av langtidsarbeid ble ansatt og plutselig kunne ta med familien sine på ferier for første gang på flere år.»

Men det var før Covid-19 og nesten alle økonomiske fordeler ved Trump-presidentskapet forduftet, noe som hadde størst innvirkning på afroamerikanere. Og med medias uendelige historier om at Trump er rasist, er Caldwell redd for at de svarte stemmene svingte i Bidens favør. Til tross for Bidens historie som er spekket med ødeleggende politikk som har fratatt afroamerikanere rettigheter:

Som kriminalitetsloven fra 1994, som Biden hjalp å forfatte da han var senator. Den skapte massefengsling av afroamerikanere ved å oppmuntret lokale politiavdelinger til å sperre inn så mange svarte mennesker som mulig. I tillegg var Biden ansvarlig for en bestemmelse i crack-loven fra 1986 som ble sett på som en av de mest rasistisk straffeutmålinger som er registrert: en regel som behandlet crack-kokain som betydelig verre enn pulverkokain og endte opp med å straffe afroamerikanere uforholdsmessig, mens den sparte hvite amerikanere som vanligvis brukte kokain.

Vi må heller ikke glemme det raseladede språket Biden har brukt flere ganger skriver Caldwell, inkludert forestillingen om at hvis du ikke stemmer på ham, «er du ikke svart.» Men, legger han til, politikere på begge sider av midtgangen har brukt krenkende språkbruk, og det som teller mer er etter hans syn handlinger ikke ord:

«Jeg personlig er ikke enig i alt president Trump sier eller gjør, og jeg finner meg ofte på nasjonal TV som en konservativ forståsegpåer som sier akkurat det. Men jeg ville lyve hvis jeg ikke fortalte deg at Trump har vært en av de mest virkningsfulle presidentene for afroamerikanere fra et politisk perspektiv – og det er det som betyr noe.

Hans ordre, First Step Act, løslot tusenvis av mennesker fra fengsel og 90 prosent av dem var svarte. Han har fremmet «opportunity zones» som stimulerte private investeringer til marginaliserte samfunn, og økt føderal finansiering til historisk svarte høyskoler og universiteter med 17 prosent – totalt over 100 millioner dollar, mer enn noen president i historien. Obama hadde fjernet et toårig Bush-program som årlig finansierte 85 millioner dollar direkte til disse  institusjonene.

Trump greide i 2016 noe få republikanere hadde mot til å gjøre, han målrettet svarte velgere og snakket direkte til afroamerikanske om deres problemer. Han kunne si feil ting noen ganger, men oppnådde målet med å skape ekte dialog og muligheter i lokalsamfunn som stort sett ble ignorert av begge parter. Trump fikk da bare 8 prosent av de svarte stemmene generelt, og 12 prosent fra svarte mennene. Men etter tre år i embetet, etter å ha levert på så mange saker for svarte velgere, hadde Trumps støtte blant svarte menn steget til 24 prosent. Han og republikanerne har levert for det svarte samfunnet på konkret politikk som har hatt en positiv innvirkning – noe demokratene aldri oppnådde, avslutter Caldwell:

«Trump trenger å minne afroamerikanere om hva han har oppnådd og kontrastere det med Bidens rekord av fiasko, massefengsling og rasistisk ladet språk. Jeg sier ofte at svarte liv ikke betyr noe for demokrater, svarte stemmer betyr noe for dem. Og partiets mangel på målrettet politikk til fordel for afroamerikanere beviser hvor mye de tar stemmene sine for gitt.»

Jeg sier som Caldwell at jeg er ikke enig i alt tidligere president Trump sier eller gjør, men når jeg ser den ensidige debatten i norsk presse og hvor uredelige de er i sin journalistikk, må jeg ta pennen fatt. Det er et svik mot det norske folket som blir daglig feilinformert, ikke bare om USA, og som stort sett leser hovedstrømmedia, og ikke alternativ media. Og jeg er redd det vil aldri ta slutt, men heller bli verre.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.