Du kan gjøre en god investering for fremtiden: Støtte Document. La det med en gang være sagt: Vi er takknemlige over det vi har mottatt og mottar. Ikke minst er vi glad for vennlige hilsener over hvor mye vårt arbeid betyr.

Document er ikke en vanlig arbeidsplass. Det er et utkikkspunkt. Vi «ser» noe annet enn det mainstream-media ser. Stadig flere ser det samme som oss. Nemlig at verden består av mange fasetter og man må få flest mulig med seg for å forstå hva som foregår. Faktisk er nyanser blitt et spørsmål om å klare seg, på gata, på jobb og i hverdagen. Mennesker bruker et mye mer komplisert kart for å navigere enn det mediene gir inntrykk av.

Ikke noe problem

Den fremstillingen som gis av «nordmenn» er karikert. De aller aller fleste har ikke noe problem med om folk har en utenlandsk bakgrunn. De ser på hvem folk er. I et splittsekund gjør de seg opp en mening: Hvis det er velintegrerte mennesker er de villige til å gi folk en sjanse. Denne spontane tilliten er avgjørende for at samfunnet går rundt. Hvis den forsvinner ligger vi dårlig an. Selv ikke de dyreste kampanjer fra stat og medier kan skape tillit mellom mennesker, hvis den ikke eksisterer i møtene på mellommenneskelig plan i hverdagen.

Man kan ikke diktere tillit. Så hvorfor tør ikke mediene respektere folks intelligens og si det som det er?

Det er demokratiets forutsetning: Tilliten til at borgerne kan gjøre seg opp en mening på egen hånd. At de er til å stole på.

Det er det som er blitt Documents oppgave. Å gi folk grunnlaget for å mene noe. Andre bidrar også til det, men vi er ubeskjedne nok til å si at det ikke er noe annet nettsted med et så vidt spenn: som dekker Trumps USA,  migranttrafikken i Middelhavet eller en voldtektsdom på Nordmøre. Alt sammen felt hvor vi får frem noe som mainstreammediene ikke vil at publikum skal se. I realiteten blir dette en form for bedrag.

Hvis vi skal kunne gjøre en profesjonell jobb er vi helt avhengig av din støtte. Vi bør bli flere redaksjonelle. Vi vil gjerne at du skal forstå at et bidra til Document er en investering i din egen fremtid. Du trenger å vite hva som vil skje rundt neste sving. Du trenger noen som husker. Du trenger noen som husker hvem vi er.

 

Det er mange måter å støtte oss på. I tillegg til Paypal og kontooverføring har vi også Vipps (org. nr. 13629) og SMS (tekst DOC til 2300). Og du kan også kjøpe bøker fra Document Forlag. Donasjoner fra leserne er vår viktigste kilde til å opprettholde driften.