Nytt

Dommer Stephan Zantke ved tingretten i Zwickau, Sachsen. Stillbilde: YouTube.

 

Europeere generelt og tyskere spesielt har etterhvert fått sin egen selvutslettende holdning til invaderende utlendinger langt opp i halsen, men de er fremdeles så redde for å gi uttrykk for det, at det føles som en massiv befrielse når et fremtredende samfunnsmedlem gjør det for dem.

En 29 år gammel libysk asylsøker omtalt som Mohamed F. stod nylig tiltalt for tingretten i Zwickau, i den tyske delstaten Sachsen. Blant anklagepunktene var kostbart skadeverk på asylmottaket og knivtrusler mot en av de ansatte, kasting av en ølflaske på en sjuåring i et supermarked, spytting på politimenn og omtale av kvinner som «nazihorer» og «drittyskere». I en annen sak for en annen domstol skal han svare for anklager om trusler mot en mann med en knust ølflaske.

Dommer Stephan Zantke dømte ifølge Die Welt libyeren til to og et halvt års fengsel, det dobbelte av hva påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om. Men det som mest av alt gav gjenlyd, var en bemerkning dommeren lot falle under rettsforhandlingene, da anklagene ble gjennomgått:

«Hvis alt bare er dritt her hos oss, hvorfor er De her?»

Zantke unnlot ikke å gjøre oppmerksom på at Mohamed F. oppførte seg dårlig både mot kvinner og barn, men at det likevel er skattebetalerne som gir ham tak over hodet og betaler for skadene har han gjort. I den forbindelse spurte han også:

«Hva ville ha skjedd hvis vi begikk slike forbrytelser i Libya?»

Zantke forteller at han ikke har mottatt noen protester på grunn av sin konfronterende holdning til asylsøkeren, tvertimot har han høstet bifall Europa rundt – av vanlige mennesker, politifolk og politikere. Selv sier han at:

«Jeg har bare holdt opp et speil foran mannen.»

Kanskje Zantke kunne gjøre den øvelsen med vanlige tyskere også?

 

Kjøp «Godhetens tanketomme ondskap» av Kent Andersen fra Document Forlag her.