En fire år gammel jente som døde av malaria i Italia i september, ble smittet på et sykehus i nord i landet, opplyser helsemyndighetene.

Fire år gamle Sofia Zago hadde ikke vært på reise i noen land der det er malariarisiko. Men hun ble syk av malaria etter å ha vært innlagt på et sykehus i Trento nord i Italia, det samme sykehuset som behandlet en familie som var blitt smittet av malaria under en reise til Burkina Faso.

– Vi kan kategorisk utelukke at malariasmitten fant sted utenfor sykehuset, sier helseminister Beatrice Lorenzin lørdag.

Sykehuset Santa Chiara insisterer på at det kun bruker engangssprøyter, noe som førte til at flere eksperter mener jenta trolig ble smittet av malaria av mygg på den italienske kysten der hun var på ferie med familien sin.

Det fantes malaria i Italia fram til 1962, og tanken på at malariamygg atter en gang skal dukke opp der, har satt en støkk i mange italienere.

Men resultater viser nå at både fireåringen og familien var smittet av samme type malaria, noe som innebærer at smitten skjedde lokalt på sykehuset, trolig som følge av menneskelig feil ved at samme sprøytespiss ble brukt både på den smittede familien og på jenta.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.