Gjesteskribent

Etter to generasjoner med dominante NRK i spissen, er Norge blitt noe nær den siste Sovjet-stat, som vi også jo er blitt kalt. Men folk flest forstår det neppe lenger, eller orker ikke å innse «landsløgnen» som gradvis har tatt kontroll over de flestes reaksjoner og holdninger. Også i Vesten har kontroll over mediene blitt maktelitens viktigste undertrykkende verktøy, slik de så lenge har vært i land øst for oss. At Mediatilsynet skal granske NRKs «påvirkning» har jeg liten tiltro til. NRK må avvikles, intet mindre.

Hvor brutalt kampen om politisk makt virkelig arter seg er oss nå synliggjort i Vesten også, gjennom amerikansk medias «krig» mot Donald Trump. Men at mannen ble valgt til president gir oss håp om at mange nok er begynt å forstå, takket være de sosiale medier, at vi stadig blir forsøkt lurt av de feite kontrollerende kattene. Eksemplifisert gjennom Hillary Clinton som førstedame i faget. Her regjerer løgn, privilegier og egen berikelse uovertruffent.

At demokratene og makteliten i Washington – samt 80% av den liberalistisk kontrollerte media-makten (likt Norge) – ser seg truet av en uredd ikke-politiker som Trump, er lovende. Til tross for alle sine menneskelige feil, fungerer han som en viktig påminnelse om at demokratiet er pretendert og skjevrigget mot den lille mann og kvinne. Og, at liberalisme fører til mer liberalisme, og tilslutt til kaos og uhygge. I USA som ellers.

I disse dager opplever vi sågar at ytringsfriheten reduseres i Europa. Tenk på hvordan kristendom og Gud har vært kritisert og spottet gjennom mange årtier, men rolig har måttet vende det andre kinnet til. Men Allah og hans krigerske profet Mohammed, de må beskyttes for offentlig kritikk… Her er den vestlige verden på ytterst farlige og asymmetriske veier. Vi går et totalitært styresett i møte med åpne øyne. Det er galskap knapt til å tro.

Gammelmanns snakk? Nei, kanskje er det heller slik at den som har levd en stund, lettere drar kjensel på det totalitære når det nå igjen gjør seg gjeldende. Da skulle vi gjerne hatt medier som forsvarte Norge og friheten, ikke medvirket til å ta den fra oss.

 

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.