Nytt

I København var Ashura-markeringen enda mer «svart og grønn» enn i Oslo. De ligger vel fremdeles et stykke foran der. Vi ser tegnene på en integrering og assimilering som aldri vil komme. Hvorfor gå i tog i sentrum av byene i Europa? Det ser er ut som en demonstrasjon for oss andre. Segregering av menn og kvinner, hyllest av Muhammeds barnebarn som martyr, kvinner helt tildekket i sorte klær – alle med hijab.

Vi minner om den hijabkledde Faten Mahdi Al-Hussainis ord om hijab:

– Jeg har selv brukt hijab siden jeg var åtte år. Det var mitt valg, jeg syntes hijab var så fint på mamma og ville ha det selv. Nå er den blitt en del av identiteten min. Jeg er sterkt imot et forbud, men også sterkt imot barnehijab og tvang. All bruk av hijab må være frivillig.

Ashura-markering er sjiamuslimenes viktigste høytidsdag. Her er hijab obligatorisk. Det er ingenting som er frivillig ved dette. De uintegrerte blir veldig synlige i bybildet når de samles i slike store markeringer. Mediene vegrer seg for å formidle det. For det er noe med det visuelle inntrykket. Når kommer Ashura-toget fra Oslo med i Norge Rundt?

Danske verdier?

London ligger enda litt foran i løypa: