Nytt

Bildet: Shimon Peres og Yasir Arafat i samtale i Gaza, av alle steder. Datoen var 13. august 1998. Mye vann har rent i havet siden den gang. Israel trakk seg ut i 2005. Hamas og PLO skulle samstyre, men Gaza-boerne valgte islamistene. Det ville de også gjort om det var valg på Vestbredden. Foto: Jim Tanner/Reuters/Scanpix

Den ikke-eksisterende staten «Palestina» er valgt som medlems«land» i Interpol.

Avgjørelsen falt med 75 mot 24 stemmer. 34 avstod. Palestinerne trengte 2/3 flertall. Stemmegivningen er hemmelig, men i hvert fall Israel og USA stemte imot.

Interpol linker politi worldwide på ulike områder som bl.a. sikkerhet, terrorisme, korrupsjon og organisert kriminalitet. Nå kan Interpol kun engasjere seg i saker som strekker seg over flere land. Dermed kan palestinernes egen terror og korrupsjon fortsette parallelt med mulighet for tilgang på sensitiv informasjon. Det bør vel også settes spørsmålstegn ved palestinsk politis evne og vilje til reelt samarbeid med andre land, inkl. utlevering av opplysninger.

Saken minner meg om da PLO – datidens største terrororganisasjon, spesielt innen flykapringer – ble invitert til å delta på International Air Transport Associations konferanse om luftsikkerhet på 1970-tallet.

De såkalte palestinerne har jobbet hardt i mange år for å få innflytelse i verden. «Palestina» gikk fra status observatørenhet til observatørstat (ja, stat) i FN i 2012, og har siden blitt tilsluttet over 50 internasjonale organisasjoner og avtaler.

Målet er selvsagt en egen stat. På veien dit behandles de som en stat.

 

https://www.theguardian.com/world/2017/sep/27/interpol-votes-to-admit-palestine-as-full-memberhttp://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/interpol-palestine-state-member-country-recognise-israel-assembly-palestinian-authority-plo-a7969531.html

Les også

-
-
-
-
-