Nytt

Huset til den nederlandske parlamentariker Thierry Baudet (sentralt i Amsterdam) har mandag morgen for andre gang i løpet av 4 dager blitt utsatt for hærverk. Torsdag forrige uke ble et anarkisttegn og et feministsymbol malt på døren og en «kake» av menneskelig restprodukter lagt i postkassen.

Mandag var det en stinkende væske sprutet under ingangsdøren. Aktionsgruppen Radikal Anarkistisk Feministisk Front har påtatt seg ansvaret for torsdagens aksjon.

Baudet er partileder for «Forum voor Democratie» (FvD) som ble opprettet i fjor og som ble stemt inn i parlementet med 2 av 150 mandater i mars i år. Et halvt år etter valget har partiet tredoblet oppslutning i meningsmålingene.

FvDs kjernesaker er; bryte partikartellet, ta kontroll over islamisering, immigrasjon og integrasjon og gjenopprette suvereniteten (nasjonalstaten, mot EU, mot euro).

Dette er temaer som ikke faller i god jord hos venstresiden i Nederland. Noen viser seg nå fra sin mest» tolerante» side i form av fysisk hærverk på huset til Baudet.

I Nederland fører disse hendelsene tankene tilbake til 2001/2002 da den populære politikeren Pim Fortuyn, som Baudet nå, ble demonisert av både media og sine politisk korrekte politikerkollegaer. Også Pim Fortuyn ble traktert med en lignende «kake», endog i ansiktet. 6. mai 2002, 9 dager før parlamentsvalget, ble han drept av en venstreradikal miljø- og dyreaktivist.

Reaksjonene på siste ukes hendelser fra ledende politikere i Nederland har vært skarpt fordømmende, men det har også kommet reaksjoner som antyder at Baudet ber om slike reaksjoner gjennom sine politiske standpunkter.

Det er nå satt opp kameraer ved inngangsdøren. Baudet og hans parti ville ikke reagere torsdag. En talsmann for partiet formidlet at Baudet «er svært fornøyd med den profesjonelle måten politiet i Amsterdam har håndtert saken på.»

http://www.telegraaf.nl/binnenland/29161235/__Voordeur_Baudet_beklad__.html

https://nos.nl/artikel/2192412-huis-fvd-leider-thierry-baudet-opnieuw-doelwit.html