Nytt

Slik så Martine Halvorsen ut etter angrepet i bakgården. Foto: Privat

Bloggeren Martine Halvorsen (19) som er kjent for Documents lesere gjennom flere sterke hverdagsopplevelser, senest om en episode på toget til Stockholm, opplevde torsdag å bli slått ned i sin egen bakgård i Sverige.

Halvorsen skulle ut og kaste søppel. Det satt en mann der, og Martine sa «Hei».

– Først hånet han meg og lo, jeg forsøkte å trekke meg unna. Så dyttet han meg, og albuet meg i ansiktet. Alt skjedde fryktelig fort, forteller en opprørt blogger.

Halvorsen har skrevet om hendelser – små kulturkollisjoner – som da en mann på toget nektet å la seg tilsnakke av en kvinnelig konduktør. Halvorsen steiler over holdningene mannen la for dagen. Hun legger for dagen en interesse for andre mennesker og et ønske om å kunne leve et fritt liv. Hun reagerer når hun ser denne friheten innskrenket.

Nå traff virkeligheten henne bokstavelig talt i ansiktet. Halvorsen er redd det kan gjøre varig inntrykk:

Jeg er slått, men det gjør vondere at du har tråkket på min trygghet. Jeg er redd for at du har gjort meg redd for å gå ut døra. Jeg er redd for at du har tatt vekk en stor del av min tiltro til andre mennesker. Jeg er redd for at du har tatt bort min trygghet om å kunne ferdes fritt. For egentlig har du og jeg en felles trygghet, men denne har du tråkket på, skriver hun.

Bakgården er en del av ens personlige sfære. Hvis man ikke kan gå ut og kaste søppel uten å bli slått ned, hva er alternativet? Bli inne? Ikke gå ut? Vi har lest på svenske blogger om jenter som legger om hverdagen. Slutter å gå turer, og likevel opplever ubehageligheter.

Man kan skrive om ting så lenge man har dem på en viss avstand. Når de slår inn over deg blir alt forandret.

 

VG: Norsk blogger (19) slått ned i Sverige