«Blodig mann funnet i Oslo» melder NTB natt til lørdag. Man har «funnet» en blodig mann. Den som leter finner også en beskrivelse av gjerningsmannen. Han snakket gebrokken svensk.

Av den korte meldingen kan man falle i tanker. Minst tre:

  1. Vår nærmeste nabo er Sverige, som vi har en 1.630 kilometer lang felles grense med.
  2. Alle som bor i Sverige kan fritt reise over grensen.
  3. Ikke alle snakker obruten svensk.

Men til saken. Selve nyhetsmeldingen:

Politiet i Oslo rykket ut etter at flere vitner så en mann bli slått ned i en bakgård på Sagene i Oslo. Mannen klarer ikke å gjøre rede for hvem han er.

Oslo-politiet fikk melding om at mannen lå ubevegelig i en bakgård i Sagveien klokka 2.51 natt til lørdag. Han var imidlertid bevisst da de kom til stedet.

– Fornærmede har tydelige skader i hodet og ansiktet. Det er flere vitner til det som er skjedd, og vi avhører nå flere. Vi har fått opplysninger om at gjerningspersonen kastet stein og deretter slo offerets hode i asfalten, sier operasjonsleder Line Skott ved Oslo politidistrikt til NTB.

– Mannen som ble slått sliter med å gjøre rede for hvem han er, muligens på grunn av skadene han har fått. Han er sendt i ambulanse til sykehus. Vi sender en patrulje dit, så får vi se om vi får vite noe mer fra ham etter hvert. Det viktigste er at han blir tatt hånd om nå, sier hun.

Politiet leter i området etter gjerningspersonen, som de har fått godt signalement på fra vitnene som så hendelsen.

– De beskriver en mann, rundt 170 centimeter høy med sort kort hår, sort Helly Hansen-jakke og lyse sko. Han snakket gebrokken svensk, melder politiet.

– Vi måtte gi opp det aktive søket. Nå avventer vi fornærmedes forklaring, forhåpentligvis kan han kaste lys over hva som skjedde når han er ferdig behandlet på sykehuset, sier Skott i 5-tiden lørdag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂