Nytt

Midt i det populære boligområdet Grünerløkka i Oslo ble kvinnen overfalt og dratt inn i en bakgård. Der ble hun banket opp og brutalt gruppevoldtatt av to rumenske menn.

Voldtekten skjedde om kvelden 19. august 2013. Torsdag skal endelig den siste av de to mistenkte for retten, melder TV 2.

Den første, en 24-åring fra Romania, ble i 2015 dømt til fem års fengsel for voldtekten.

24-åringen oppgav at han var i Norge for å tjene penger ved å samle flasker – penger som skulle sendes til hans barn i Romania.

Mannen som denne uken skal for retten rømte landet etter voldtekten, men ble utlevert til Norge etter å ha blitt pågrepet i Ungarn tildigere i år.

Ifølge dommen fra 2015 dro de to mennene kvinnen inn i bakgården og ned en trapp.

Der ble hun slått flere ganger i ansiktet med knyttet neve. Kvinnen skal også ha blitt holdt opp mot en vegg og kledd av på underkroppen. Deretter ble hun voldtatt av begge mennene. Ingen av de brukte kondom, noe retten finner straffeskjerpende fordi det gir risiko for smitte og graviditet.

Kvinnen skal etter en stund ha gitt opp å gjøre motstand fordi hun fryktet for sitt liv.

TV 2 siterer fra dommen:

«Retten legger i skjerpende retning vekt på at voldtekten ble utført at to ukjente utenlandske menn som byttet på å holde og forgripe seg mot henne. Hun forsto ikke hva de sa og hun kunne ikke selv kommunisere med dem Retten legger til grunn at dette har forsterket følelsen av hjelpeløshet og ydmykelse ved overgrepet. Retten har også lagt vekt på at fornærmede ble utsatt for betydelig vold»

Etter voldtekten prøvde mennene å gi henne 500 kroner. Kvinnen sa at hun ikke var prostituert, og nektet å ta imot pengene.

Mannen som nå skal for retten nekter straffskyld. Han forsvares av advokat Albulena Krasniqi.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

 

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Les også