Nytt

Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland (Ap) kritiserer statsminister Erna Solberg for at Listhaug fikk dra til Sverige. «Jeg har ikke opplevd maken», sier Brundtland og viser til Listhaugs Sverige-tur. (Adresseavisen, 02.09.) Harlem Brundtland sier også at hun er overrasket over at Erna Solberg ikke har tatt grep etter besøket, og mener statsministeren burde vært tydeligere.

 

– Jeg er forbauset over at hun ikke markerer at en regjering tross alt har en profil. Den profilen hun har bidratt med der borte, er ikke bra, svarer Harlem Brundtland.

Dages regjering har en profil, og den er ulik de rødgrønnes. Nå hisser både gamle og nye Ap-topper seg opp over at Listhaug dro til Sverige. Man har angivelig aldri opplevd maken. Ap satser nå stort på dette ene kortet: å brennemerke Listhaug og samtidig anklage statsministeren for å ha sluppet henne ut av landet.

Har Ap-toppene troverdighet når de kritiserer utenlandsbesøket? Sylvi sier at hun dro til Rinkeby for å lære. Ap påstår at hun dro for å skremme. Tidligere har ikke Ap hatt noen problemer med valgkamp som føres utenfor landegrensene. Hvorfor er det blitt så ille ?

Før valget i 2005 dro Kristin Halvorsen, som da var SV-leder, til Pakistan for å drive valgkamp. Valgkampen i Pakistan hjalp de rødgrønne til makten, og Halvorsens innsats ble belønnet. Noen måneder senere var hun finansminister i Jens Stoltenbergs (Ap) første regjering.

Å dra til Pakistan var de rødgrønnes profil. Den blåblå regjeringen har en annen profil. Så enkelt, Gro Harlem Brundtland. Det er ingenting å bli forskrekket over.