Nytt

En ikonisk kino i Memphis, Tennessee, har etter 34 år, stanset visningene av den klassiske filmen Gone With The Wind fra 1939 etter at de mottok kommentarer etter siste visning 11. august.

Styret ved Orpheum Theatre mener at filmen er støtende for store deler av filmpublikum. Styrelederen for kinoen, Bret Betterson, sa at beslutningen om å ta filmen av plakaten ikke var direkte relatert til hendelsene i Charlottesville.

«As an organization whose stated mission is to ‘entertain, educate and enlighten the communities it serves,’ the Orpheum cannot show a film that is insensitive to a large segment of its local population.»

Tatt av vinden vant i sin tid 8 Oscar. Blant dem var prisen for Best Supporting Actress som gikk til Hattie McDaniel for sin rolle som Mammy. Hun ble den første afro-amerikaneren til å vinne en Oscar.

Ikke alle er enige i kinoens beslutning. Og folk protesterte på Facebook:

«This is the stupidest thing I have heard lately and believe me there have been some really stupid things done lately in the name of ‘racism’ – How ignorant are you people – Never will I go to this theater or any other one that promotes this BS (bullshit, red. anm.)»

«So now we r censoring art…come on it’s just a movie if u don’t like it don’t watch it.»

Det jobbes iherdig med å fjerne Amerikas historie fra landets kollektive kunnskap. Før lærte man av historien, nå er den bare til bry og vemmelse.

The Independent