Innenriks

Jonas Gahr Støre klarer ikke reise kjerringa. Han får 27,6 % på VGs siste måling, en nedgang på 2,9 % fra forrige måling. Velgerne vil ikke ha budskapet han selger.

Ap faller også på målingen Respons har utført for Aftenposten, Begens Tidende og Stavanger Aftenblad. Her får Ap 27,3 %, en nedgang på 0,8 %.

Avisene sammenligner med lavmålet sommeren 2013, men spørsmålet er om det ikke er ved å skje noe med grunnfjellet i Ap. De som har stemt Ap uansett hva. Hvis disse er i bevegelse kan alt skje. Da kan Ap bevege seg ned mot Høyres nivå. Det skiller ikke mer enn 2,2 %.

FrP går frem 1,9 % til 15,5 % og virker ha en oppadgående tendens.

I Ap-leiren siger mismotet på, drøye to uker før valget. Hvis Støre skal snu skuta har han dårlig tid. Likevel holder partilederen fast på strategien: Skatteøkninger.

– Vi holder fast ved strategien. Vi må bli bedre til å nå de velgerne som valgte oss sist, som sitter på gjerdet, jeg tror vi må bli litt mer kraftfulle og tydelige i budskapet. Flere må ut, tett på der folk er. Det kan vi gjøre noe med. Det jobber vi med.

Det er nok ikke det svaret VG forventer fra en som skal vinne valget. Et så defensivt svar når partiet raser på meningsmålingene virker ikke overbevisende.

– Jeg har tro på at strategien er riktig. Jeg tror at når man er i denne typen valgkamp hvor det er svingningen og oppmerksomheten skifter, så vil noen velge å skrifte strategi og kaste om på det, men det er ikke vårt valg. Vi kommer til å holde fast ved den, sier Ap-lederen.

Og ennå har vi ikke sett hvordan bryggesaken vil slå ut.