Illustrasjonsfoto.

To er pågrepet etter at fem personer ble knivstukket i et blodig masseslagsmål ved sykehuset i Härnösand nordøst i Sverige.

Ett 20-tal personer drabbade samman vid Härnösands sjukhus. Enligt polisen ska tillhyggen ha använts.

– Det är ett större bråk, det har skett utomhus i anslutning till sjukhuset vid kommunens kök, säger Johan Aittamaa, befäl vid polisens ledningscentral i region Nord.

Det er ikke uvanlig at det er voldelige sammenstøt ved og i sykehus i Sverige. I byer som Malmö og Göteborg rykker politiet rutinemessig ut til sykehusene etter voldsepisoder, særlig når gjengkriminelle er involvert. Væpnet politi vokter akuttmottakningen for å opprettholde ro og orden.

Så sent som for et par uker siden i Malmö: «Mannen kördes till sjukhus i en privatbil och inte av ambulans, polisen bevakar sjukhuset.» Svenska Dagladet: Skottskadad i Malmö förd till sjukhus

Politiet vet fortsatt ikke helt hva som utløste slagsmålet, men tror det var to gjenger som barket sammen rett utenfor sykehuset mandag ettermiddag.

– Vi leter fortsatt etter flere antatte gjerningsmenn, sier Kristina Lantto ved politiregion Nord sent mandag kveld.

Som i Norge, så også i Sverige: Politiet vil holde opplysninger om hvem som var involvert for seg selv:

Polisen är också i övrigt förtegen om vilka grupper det är som hamnat i konflikt med varandra och varför. Man hänvisar till hög arbetsbelastning som skäl till att inte lämna ut mer information om händelsen, skriver Avpixlat.

Minst 20 personer var innblandet i hendelsen, fem er brakt til sykehus med stikkskader:

– Det är fyra personer som är skurna med något slags tillhygge, säger Johan Aittamaa.

Polisen uppger att ytterligare en person fördes till sjukhus under kvällen. Totalt fem vårdas på sjukhus.

Skadeomfanget for de fem ofrene var på kvelden fortsatt uklart.

Ett stort område ved sykehuset ble sperret av for tekniske undersøkelser. Politiet skriver på sin nettside at det kommer til å «bli ett omfattande ärende».

 

Avpixlat: 20-tal personer inblandade i stort knivslagsmål på Härnösands sjukhus

Aftonbladet: Flera knivhuggna vid sjukhus