Ved 22-tiden mandag kveld utviklet det som etter sigende var en slektskrangel i Norrköping seg til et blodig oppgjør med skytevåpen og kniver. Da politiet kom til stedet var seks såret, to av dem så hardt at de senere døde på sykehus.

Svensk politi er «förtegen», som vanlig er i saker der mennesker av utenlandsk herkomst er innblandet. Alt tyder på at dette oppgjøret var et slikt. Utpå natten ble fem pågrepet, men politiet vil ikke si noe som kan bidra til å identifisere dem, bortsett fra at en av de mistenkte er bosatt i Södertälje. Det bekrefter bildet av at det er folk med utenlandsk bakgrunn.

Det samme gjør opplysningen om at politiet i løpet av natten måtte utplassere biler ved sykehuset som behandlet de sårede. Det samlet seg en menneskemengde og stemningen var opphisset. Personalet fryktet for sin sikkerhet.

 

Sent på måndagsnatten samlades flera personer utanför Vrinnevisjukhuset, dit några av de skadade förts. Situationen blev stökig och polisen tvingades under natten spärra av sjukhuset.

– Det har stundtals varit stökigt vid sjukhuset. Vi har haft ett stort antal polispatruller på platsen under flera timmar, säger Fredrik Kliman, presstalesman för polisen i Östergötland. Stämningen har varit sådan att det kunde befaras att det skulle bli ordningsstörningar som kunde påverka personal och patienter på sjukhuset negativt, säger Fredrik Kliman.

 

Man kan ikke la være å tenke at politiets omgåelse av fakta som publikum er klar over, bidrar til å svekke både effektiviteten i etterforskningen og publikums tillit til politiet.

http://www.expressen.se/nyheter/tva-personer-doda-i-skjutning-i-norrkoping/