Solheila Fors forteller at hun en dag besøkte en somalisk butikk i Sverige. Hun visste at de hadde mye fint stoff og fant ett som hun likte. Mens hun sto i butikken kom det inn en mann som hun forsto var eieren av butikken. Han sa på somalisk til betjeningen sin:

– Vi selger ikke til henne. Hun har ikke hijab… Iran …. (Språket har felles ord med arabisk så Solheila forsto en del av det som ble sagt)

Deretter gikk mannen ut. Kvinnen i butikken henvendte seg til Solheila og sa:

– Beklager, men du får ikke kjøpe den.

– Tenk om du går inn i en butikk og ikke får kjøpe mat og melk, sa Solheila.

– Sverige er et demokrati, svarte kvinnen.

– Ja visst, Det er et demokrati. Jeg får komme inn med eller uten hijab, svarte Solheila.

På bloggen sin skriver Solheila om hvor sint hun ble. Det var et flashback fra Iran, skriver hun:

Snopen och arg gick jag ut, diskriminerad på grund av klädsel och religion i frihetens hemland. I en svensk affär i en mellansvensk stad hade jag kommit tillbaka till religionsförtryckets Iran. Det var en så stark flash back att jag mådde illa.

Föreställ er det sociala drevet och de upprörda känslorna som skulle komma om en svensk affär diskriminerat någon på grund av klädsel, religion, kön eller sexuell läggning. Eller innnebär religionsfrihet och demokrati rätten att diskriminera?

Soheila Fors er en modig kvinne i dagens Sverige. Hun er selv flyktning fra Khomeinis regime og kjenner godt til islams kvinneundertrykkende vesen. Å snakke høyt om dette i dagens Sverige er som en magnet for dødstrusler. I 2015 ble hun også truet av noen som hevdet å være sympatisører av Den islamske stat.

I en kommentar på Facebooksiden sin skriver Solheila:

Allt islamisterna drömmer om har jag sett.

Soheila Fors blogg   Nyheter24.se

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂