Theodore S. Kittelsen Askeladden og trollet (1910)

I folkeeventyrene er det vanskelig å hogge hodene av troll. Et nytt vokser frem. Kun sola får dem til å bli til sten.

Denne kunnskapen har gått dagens myndigheter hus forbi. De tror de skal få bukt med netthatet. De nekter å innse at netthatet er et iboende trekk ved nettet. I stedet går de inn for kontroll, lovforskrifter, anmeldelser og «prosess». Problemet med denne fremgangsmåten er tosidig: 1)Det hjelper ikke, og 2) Det vil gå opp for publikum at det er forskjell på hat. Noe som går for å være riktige meninger er ikke annet enn hat. Det er det gode hatet.

I en sak på Vestlandet har en svane, av alle ting, kommet i sentrum, etter at den dro ned en liten jente ute i havnebassenget. Det er snakk om å ta livet av svanen og det setter alltid følelser i sving.

Ordføreren i Os, Marie Bruarøy, får daglige hatmeldinger, inkludert drapstrusler, etter landbrukskontorets vedtak om å avlive svanen Havnesjefen. (….)

. NRK viser flere hetsende meldinger sendt til ordføreren i Os, Marie Bruarøy (H). I kommentarfeltene har det også kommet drapstrusler, men ordføreren sier til NRK at hun ikke føler seg truet.

Hetsen er ikke bare rettet mot ordføreren, NRK skriver at de har sett hets av både barnehagens ansatte og barnets familie.(NTB)

Så kommer løsningen: Høyre-ordføreren vil ha et offentlig organ som kan ta haterne. I Oslo svarer Kripos at hun skal bli bønnhørt.

Nå ønsker Bruarøy et nasjonalt organ som kan ta «netthaterne».

– Vi ønsker hele tiden å bli mer oppsøkende på ulike arenaer på nett. Politidirektoratet har bestilt en plan for hvordan det vi har jobbet fram skal rulles ut til distriktene. Denne planen skal være ferdig fra oss i november, skriver Jostein Strømnes, politioverbetjent i Kripos, i en epost til NRK. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂