Med det høye antallet syrangrep i London de siste årene så er det all grunn til å være redd når tre maskerte menn kaster væske i ansiktet på deg.

En ambulanse var underveis til en nødsituasjon da den ble stanset av tre menn som ga inntrykk av at de trengte hjelp i Tottenham Hale, nord London.

Den kvinnelige sjåføren stoppet for å hjelpe da de tre trakk masker over ansiktet og kastet væske gjennom vinduet som traff henne i ansiktet. Hun var underveis for å hjelpe en mann med brystsmerter.

«It was terrifying. This was so cowardly,» sa hun.

«It is my job to help people. I was on my way to help a patient and I stopped because I am caring and I thought they needed my help.

«They have taken away my trust.

«What they’ve done is horrific in so many ways. It was premeditated and it delayed a patient getting treatment.»

Det er tilliten som brister. Samfunnet går i oppløsning når man ikke kan stole på folk. Når man hele tiden må ta forhåndsregler i tilfelle de man møter er ute for å skade en. Fremmede er ikke venner du ikke kjenner – de er «stranger-danger» som barna sier.

Væsken var ikke syre, heldigvis. Men den skapte hudirritasjon til ansiktet, halsen og brystet hennes og mannen som kastet væsken hadde på seg gummihansker.

BBC

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂