Emmanuel Macrons flir forteller at han anser seg for å være langt mer intelligent enn Donald Trump. Han behandler ham nedlatende. Den fransk duxen tror han er så smart at han få Trump til å motsi seg selv. I dag var han farlig nær. (Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Scanpix)

Donald Trump kom med noen sterke uttalelser om Frankrike og terror i fjor. Han mente Frankrike hadde seg selv å takke som har latt situasjonen komme ut av kontroll. Men torsdag hadde pipen en annen lyd. Nå roste Trump Macron og sa «everything will be fine».

Shortly after the Bastille Day truck attack in Nice, Trump told NBC’s Chuck Todd that Germany and France have «totally been» compromised by terrorism. «And you know what, why? It’s their own fault because they’ve allowed people over years to come into their territory.» He then argued for «extreme vetting.»

At the Conservative Political Action Conference outside of D.C. in February, Trump told the audience of activists, «Take a look at what’s happened in France. Take a look at Nice and Paris.»

For et år siden fortalte han historien om en venn høyt på strå som pleide å feriere i Paris hver sommer.

«I have a friend, he’s a very, very substantial guy. He loves the City of Lights, he loves Paris. For years, every year during the summer, he would go to Paris, was automatic with his wife and his family. Hadn’t seen him in a while. And I said, Jim, let me ask you a question, how’s Paris doing? ‘Paris? I don’t go there anymore, Paris is no longer Paris.’ That was four years — four or five years hasn’t gone there. He wouldn’t miss it for anything. Now he doesn’t even think in terms of going there,» Trump said.

Terroren i Europa er ikke blitt mindre. Man skulle tro at Trump ville stått ved kritikken. Terror og motstand mot terror var også en viktig del av talen i Warszawa for bare en uke siden. Men nå har pipen en annen lyd. En journalist spurte om han ville gjenta historien idag.

«And do you still believe that France is not able to fight terrorism on its own territory?»

Trump ville ikke det. Han trodde nå at everything will be fine.

«You know what? It’s going to be just fine because you have a great president,» Trump replied. «You have somebody that’s going to run this country right. And I would be willing to bet, because I think this is one of the great cities, one of the most beautiful cities in the world.»

«And you have a great leader now. You have a great president. You have a tough president. He’s not going to be easy on people that are breaking the laws and people that show this tremendous violence,» Trump added.

«So I really have a feeling that you’re going to have a very, very peaceful and beautiful Paris. And I’m coming back.»

Macron føler seg åpenbart overlegen og behandler Trump nedlatende. Han klapser han på ryggen og kroppsspråket sier at han synes Trump er en man ikke trenger ta særlig alvorlig. Når Macron får spørsmål som ville avslørt om han støttet Trump eller ikke, nekter han å svare. Han kunne i det minste vist courtesy. Men han gjorde ikke det.

Så sterkt som Trump har uttalt seg om terror, kan han ikke bare slå strek over sine uttalelser. Da taper han troverdighet.

https://pjmedia.com/news-and-politics/2017/07/13/trump-softens-statements-on-france-fault-for-terrorism-country-going-to-be-just-fine/

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂