Hadia Tajik er en av kandidatene som leder av anti-terror-organisasjonen Counter-Terrorism Committee Executive Directorate (CTED) underlagt Sikkerhetsrådet, ifølge Breitbart News.

Det er tydelig at Trump-administrasjonen ikke er helt sikker hvordan den skal forholde seg til Tajik. Hun har sendt sprikende signaler. Men trolig vil den amerikanske ambassaden kunne gi en grundigere fremstilling av hennes record.

Nå er ikke vurderingen av personen altavgjørende. Det avhenger også av hvem motkandidaten er, og hvor mye prestisje USA vil legge i å fremme sin kandidat.

Men siden Sikkerhetsrådet behandler terrorsituasjoner rundt om iverden, vil lederen av CTED spille en viktig rolle i å tilrettelegge saker for Sikkerhetsrådets møter og iverksette vedtak som treffes.

The CTED carries out the policy decisions of the Security Council’s Counter-Terrorism Committee and gives expert advice to member states and is therefore vital in setting the Security Council’s anti-terror agenda and priorities. With terror crises in places like Yemen, Libya, Iraq, and Syria making up some of the Security Council’s top priorities, whoever gets the spot will be a sign of U.S. Ambassador Nikki Haley’s influence as she works to get the unwieldy U.N. to change course on a number of issues.

Det er viktig for USA og Storbritannia å beholde en vestlig representant i stillingen. For tiden er det franske Jean Laborde. Men så spør Breitbart: Er Tajik «vestorientert» og minner om at hun var for Gaza-flåten og gjerne skulle vært med på den. Det har dårlig klang i Trump-administrasjonens ører. Det samme har at hun stilte i Stortinget med palestina-skjerf.

Men Breitbart minner også om at hun var mot boikott av Israel.

FN-ambassadør Nikki Haley vil kunne nedlegge veto, spørsmålet er om hun synes det er verdt det.

The push for Tajik’s appointment could provide a dilemma for U.S. Ambassador to the U.N. Nikki Haley. Haley could shut down the appointment as one of the veto-holding members of the Security Council, but it is not clear if she would do so, and the decision is likely to be made behind closed doors. Haley’s office declined to comment to Breitbart News.

Skulle Tajik få jobben har hun gjort lynkarriere i FN. Sikkerhetsrådet er FNs mektigste organ.

Haley har nylig fått kuttet 600 millionor dollar fra FNs fredsbevarende operasjoner, og det er bare begynnelsen, lover Haley.

Den nye generalsekretæren Antonio Gutteres fra Portugal tilhører det venstreorienterte ledersjiktet som aldri har noe imot å bruke amerikanske skattepenger, men utnevner anti-amerikanere til lederstillinger.

Haley’s influence does not appear to have stalled momentum for potentially controversial decisions at the U.N., however. Despite Haley’s objection, the U.N. chose Russian diplomat Vladimir Voronkov to head up a new counterterrorism body being set up at Secretary-General Antonio Guterres’ behest.

“I don’t want to see them get it,” U.S. Ambassador to the U.N. Nikki Haley told Fox News before the appointment. “That’s not something we would cheer for but I wouldn’t be surprised if they got it.”

Guterres also appointed Ghassan Salame to the important post of Special Envoy to Libya last month. Salame is associated with left-wing billionaire George Soros and has sat on the Open Society Foundations board for years.

Meanwhile, economist Jeffrey Sachs — a virulent anti-Trumper who recently called Trump “an idiot” for removing the U.S. from the Paris climate agreement and who has a long history of writing angry attacks on Trump — had his appointment renewed by Guterres.

Det kan være at Haley vil markere at «the buck stops here» og nedlegge veto mot Tajik. Anti-terror er viktig for Trump-administrasjonen og de må han noen i ledelsen som de kan lite på.

Hvis da ikke Haley får et intervju med Tajik. Haley vil ha endret Human Rights Council som er anti-israelsk i sin grunnkarakter, hvis ikke vurderer USA å trekke seg. Hvis Tajik kan støtte en slik utlufting og reform av FN kan det være hun har en fremtid.

 

http://www.breitbart.com/national-security/2017/07/04/exclusive-norwegian-mp-tipped-for-u-n-top-security-council-anti-terror-post/

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂