Nytt

En 16 år gammel asylsøker kastet seg over en kvinnelig ansatt på et asylmottak og antastet henne. Kvinnen har fått diagnosen posttraumatisk stresslidelse – gjerningsmannen fikk 90 timers samfunnsstraff.

Ved tre anledninger i september i fjor skal gutten ha forgrepet seg på kvinnen i 30-årene. Episodene skjedde på en institusjon for mindreårige asylsøkere i en kommune på Sørlandet.

16-åringen har hele tiden nektet straffskyld, men ifølge dommen fra Kristiansand tingrett opptrådte han svært truende overfor kvinnen. Ved en anledning, mens kvinnen skiftet sengetøy på guttens soverom, skal han blant annet ha dyttet kvinnen ned i sengen og lagt seg oppå henne. Deretter utsatte han henne for flere krenkende handlinger. Hendelsen ble avbrutt da en kollega stormet til etter å ha hørt rop om hjelp.

I dommen fastslås det at kvinnen har fått diagnosen posttraumatisk stresslidelse med blant annet søvnproblemer og depresjoner etter 16-åringens handlinger.

Bortsett fra gjerningsmannens unge alder, fant ikke retten noen formildende omstendigheter.

Han må også betale kvinnen 60.000 kroner i oppreisningserstatning. Det er ikke kjent om dommen ankes.

 

NRK Sørlandet: Asylsøker (16) dømt for seksuelle overgrep mot ansatt