Forrige uke startet rettssaken mot Lillesand kommune hvor Nicole Tshibang Mbamb og hennes tre døtre saksøkte kommunen for grov rasistisk mobbing fra medelever ved Lillesand ungdomsskole.

Saken fikk nasjonal oppmerksomhet våren 2021 da storesøsteren Presilya (23) sto frem og fortalte om rasismen som lillesøstrene ble utsatt for.

Flere av mobberne skal ha truet jentene med kniv på en buss, og norske ungdommer skal ha kastet stein på utgangsdøren til moren og døtrene.

– Søstrene mine er helt ute av seg. De synes det er veldig urettferdig, sa storesøster Presilya til NRK etter at Lillesand kommune ble frikjent.

NRK skriver at sakkyndige har vurdert at den eldste av søstrene har diagnosen posttraumatisk stresslidelse (PTSD) og en invaliditetsgrad på 34 prosent, mens de to yngste søstrene begge har alvorlig depresjon og en invaliditetsgrad på 54 prosent.

Lillesand blåste vindkraftlobbyen på sjøen

Søstrene krevde inntil 90.000 kroner for lidt tap, men retten konkluderte med frifinnelse i kravet om fremtidig inntektstap for alle tre søstrene. For den eldste av dem konkluderte de også med frifinnelse i kravet for menerstatning.

For de to yngste var det dissens blant rettens medlemmer når det gjaldt menerstatning, og begge søstrene uttrykte sin enorme skuffelse over avgjørelsen.

– Det går ikke fint i dag. Jeg har en redsel inni meg hele tiden, sa 16-åringen.

– Jeg har ingen drømmer. Før ønsket jeg å bli advokat eller studere statsvitenskap. Nå har jeg mistet håpet, sa 17-åringen.

Advokatfullmektig Amina Riaz representerte de to mindreårige jentene. Foto: Advokatfirmaet Suleiman & Co AS

Prosessfullmektig Amina Riaz, som representerer de to mindreårige søstrene, sier dommen ikke er som forventet.

– Klientene er skuffet over avgjørelsen. Vi er nå i en prosess med vurdering av anke, sier Riaz.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.