Trump og Macron hilser på hverandre under innledningen til NATO-møtet 25. mai, på en måte som minner om håndbak. De andre ler, men mediene gjør det til noe alvorlig og Macron er dum nok til å bekrefte at han ville sende et signal. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Scanpix

Mens det lille intermezzoet hvor Trump skyver Montenegros leder til side går på repeat, blir Emmanuel Macron rost for å ha opptrådt direkte uhøflig mot Trump.

Forskjellsbehandlingen sier noe om et Europa som ikke lenger vet hvor det befinner seg. Likevel synes europeerne at Trump oppførte seg dårlig mot dem, og Merkel sier de nå står alene.

Europeerne nekter å se det politiske og reduserer forskjellene til et spørsmål om Trumps karakter

Når man leser NTB-meldingen lurer man på om Macron er riktig vel bevart. Det er også et dårlig tegn at mediene leter etter tegn på motsetninger og blåser dem opp.

NTB:

Frankrikes president Emmanuel Macron sier at det faste håndtrykket han ga Donald Trump sist torsdag, var et signal om at Trump ikke bør vente seg innrømmelser.

– Det håndtrykket var ikke uskyldig, det var ikke et alfa-politisk spill, men et sannhetens øyeblikk, sier Macron til Journal du Dimanche.

– Det var viktig å vise at det ikke kommer noen små innrømmelser, selv ikke symbolske, men det er også viktig å ikke gjøre for mye ut av det, sier Macron i intervjuet.

Macron får toppkarakter av fransk presse etter sin debut på den internasjonale scenen som president, ifølge france24.com , som gir presidenten karakteren A+.

Senere på dagen brukte Macron, en ivrig EU-tilhenger, igjen anledningen til å understreke hvor han står politisk. Da han gikk mot de andre lederne på NATO-toppmøtet, igjen med pressen til stede, så han først ut til å gå mot Trump, som gjorde seg klar til å hilse ved å rekke fram hånden. Men i siste øyeblikk endret Macron retning og hilste i stedet på Tysklands statsminister Angela Merkel, mens Trumps hånd ble hengende i løse luften.

Deretter hilste han på Belgias statsminister Charles Michel og NATO-sjef Jens Stoltenberg, før turen kom til Trump. Da så den amerikanske presidenten ut til å ville ta igjen. Han dro Macrons hånd mot seg, mens Macron dro tilbake mens han klappet Trump på armen på en tilsynelatende patroniserende måte.

Trump har tidligere gitt uttrykk for at han ikke er særlig glad i håndtrykk.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂