Bildet: Hvis man følger mediene og Demokratene styrer de mot krig med Russland. De bruker feil kart og derfor er retorikken så hysterisk. Sergej Lavrov og Rex Tillerson i State Department 10. mai. Foto: Yuri Gripas/Reuters/Scanpix

Nasjonal sikkerhetsrådgiver H.R. McMaster gjentok tirsdag at påstanden om at Trump lekket hemmelig informasjon til russerne er en løgn. Det er de som lekker som truer USAs sikkerhet, sa McMaster.

Det er selve premisset for artikkelen som er villedende, sa McMaster:

«I stand by my statement that I made yesterday,» McMaster said during Tuesday’s White House press briefing. «And what I’m saying is the premise of that article is false that in any way the president had a conversation that was inappropriate or that resulted in any kind of lapse in national security.»

McMaster sa Washington Post benytter seg av insinuasjoner som det er umulig å kontrollere for utenforstående siden de bygger på anonyme kilder avisen går god for. Journalistene føyde til andre opplysninger, og voila! her var en story som fremstilte presidenten som en trussel mot landet:

McMaster said the Washington Post drew some links that weren’t there. «The story combined what was leaked with other information and then insinuated about sources and methods, so I wanted to make clear to everybody that the president in no way compromised any sources or methods in the course of this conversation,» McMaster said.

McMaster virket indignert over Washington Posts opptreden, og avisen er ikke alene. Det minner mest om et stormløp mot presidenten. Det er disse menneskene og deres metoder som truer USAs sikkerhet, sa McMaster.

He also charged that the leaks of Trump’s conversations are much more of a national security threat, an argument Trump himself has made several times already in his young administration.

«And so I think the real issue, and I think what I’d like to see really debated more, is that our national security has been put at risk by those violating confidentiality and those releasing information to the press that could be used connected with other information available to make American citizens and others more vulnerable,» McMaster said.

Trump har sagt at lekkasjene må finnes og tettes. Måten mediene blåser opp lekkasjer på gjør at det finnes de som lar seg friste. Det er ventet at den nye FBI-direktøren kommer til å gjøre noe med alle lekkasjene.

McMaster nektet å svar på om Trump hadde delt hemmelig informasjon med russerne. Hun luktet nok en felle. Hvis han svarte ja ville pressen triumfere. Hva sa vi?! McMaster sa Trump delte det som var relevant og som enhver president gjør når han møter noen som de vil samarbeide med.

«So what we don’t do is discuss what is, what isn’t classified. What I will tell you is in the context of that discussion, what the president discussed with the foreign minister was appropriate to that conversation, and is consistent with the routine sharing of information between the president and any leaders with whom he’s engaged.»

Det er den slags svar som ikke tilfredsstiller mediene. De vil ha svar på sine egne betingelser. At det betyr å trenge seg inn på administrasjonens enemerker, affiserer dem ikke.

Den virkelige kampen, den virkelige trusselen mot balansen mellom institusjonene, er det pressen som står for. De forsøker å tilrane seg en makt de ikke skal ha.

 

http://www.washingtonexaminer.com/hr-mcmaster-stands-by-denial-of-russian-intelligence-report-the-premise-of-that-article-is-false/article/2623215

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂