Norge forlenger den midlertidige grensekontrollen på ferjekaier med seks nye måneder, opplyser justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) til NTB.

Den midlertidige grensekontrollen ble innført i kjølvannet av flyktningkrisen i 2015. Onsdag opplyser justisministeren at kontrollen forlenges fram til 11. november. Sist gang ble grensekontrollene forlenget med bare tre måneder.

– Vi forlenger med samme begrunnelse som før. Migrantsituasjonen tilsier at det er nødvendig å fortsette, sier Amundsen.

EU-kommisjonen ba i begynnelsen av mai Norge fase ut den midlertidige grensekontrollen på ferjekaier i løpet av et halvt år.

Norge er ett av i alt fem land i Schengen-området som har innført midlertidig grensekontroll i kjølvannet av flyktningkrisen. De fire andre er Danmark, Sverige, Tyskland og Østerrike.

– Dette blir den siste forlengelsen. Jeg gjentar: den siste forlengelsen, sa EUs innvandringskommissær Dimitris Avramopoulos 2. mai i år.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂