Regjeringen i Belgia beklager at landet stemte for at Saudi-Arabia skulle få plass i FNs kvinnekommisjon.

– Jeg beklager at vi stemte som vi gjorde, sa statsminister Charles Michel i nasjonalforsamlingen i Brussel torsdag.

Han forklarte at avstemningen forrige uke skjedde uventet med kort forvarsel. En belgisk FN-diplomat måtte dermed ta en rask avgjørelse uten at saken ble skikkelig drøftet.

– Hadde vi hatt mulighet til å diskutere dette på regjeringsnivå, ville jeg selvsagt ha argumentert for at vi ikke skulle godkjenne det, sa Michel.

Hele 47 av 54 land i FNs økonomisk og sosiale råd (ECOSOC) stemte for at Saudi-Arabia skulle få plass i kvinnekommisjonen. Dette skjedde til tross for at det saudiarabiske regimet regnes som et av verdens mest kvinneundertrykkende.

Også Norge deltok i avstemningen. Men utenriksminister Børge Brende (H) har så langt nektet å opplyse hva Norge stemte.

– Regjeringen følger samme praksis som tidligere regjeringer ved å ikke offentliggjøre hvordan man stemmer ved hemmelige valg, sa Brende i Stortingets spørretime onsdag.

Dette er en etablert internasjonal praksis, ifølge Brende. Regjeringen i Belgia har altså likevel valgt å informere landets folkevalgte om hva landet stemte i denne saken. I Sverige skal regjeringen bak lukkede dører fortelle utenrikskomiteen i Riksdagen hva landet stemte i FN-avstemningen.

(NTB)

Hvor er kvinnene?

Det gis ingen poeng for å gjette hva Brende og Norge stemte for. Det er ingenting i FN-reglene som hindrer enkeltland i å fortelle hvordan de stemte – det er derfor opp til Brende og den norske regjeringen.

La oss ikke glemme at Saudi-Arabia var frekke nok til å kritisere Norge over menneskerettigheter. De er ikke så raske til å hjelpe til selv:

Saudi-arabia

La oss minne om den tomme teltleiren i Saudi-Arabia som kunne huse 3 millioner flyktninger:

img55f0481f5890d

Menneskerettigheter i Saudi-Arabia:

saudi-arabia-executes-crucifies-five-yemeni-men

Alle har rett til å bli hengt?

Saudi-Arabia finansierer islamistorganisasjoner og kampanjer, de fremmer en lære som underkuer kvinner og barn mens de fordømmer liberale verdier og demokrati. Og disse stemmes inn i FNs Kvinnekommisjon!

Belgia hadde i det minste vett til å innrømme at dette ble helt feil. En blemme. Hva med deg, Brende? På tide å fortelle hva Norge stemte her? Ut med det. Spytt det ut.

Dette er som å sette Jack the Ripper som bestyrer for et krisesenter for kvinner.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂