To gutter blir holdt nede og slått midt i Kristiansand sentrum. En av guttene blir sparket i hodet. De afrikanske voldsutøverne tilhører trolig en gjeng notorisk kriminelle ungdommer politiet kjenner godt.

Tirsdag kveld oppsto det bråk mellom to grupper ungdommer inne i og utenfor kjøpesenteret Sandens i Markens gate i Kristiansand.

– Det var brutalt, sier en mann i 30-åra som filmet deler av hendelsene til Dagbladet.

Se videoen:

https://youtu.be/Mh-bDN9K1Vg

Av politiets operasjonslogg framgår det at noen ungdommer fra ei bygd på Agder ble antastet av en gjeng ungdommer med afrikansk bakgrunn. Da politiet kom til stedet, var de afrikanske guttene forsvunnet. Saken ble registrert klokken 19.55. Politiet lette etter guttene uten resultat.

Politiet mistenker at guttene tilhører en bestemt gjeng som politiet og kommunale etater bruker mye ressurser på, sier Kjell-Erik Eriksen, etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, til Dagbladet.

Kriminalitet blant unge i Kristiansand økte i fjor med over 25 prosent i forhold til året før. Antall voldssaker mer enn doblet seg, framgår det av en trendrapport om ungdomskriminalitet i Kristiansand.

Kriminalitet begått av mindreårige økte fra 260 saker i 2015 til 329 saker i 2016. Rapporten viser en kraftig økning i registrerte voldssaker; fra 32 saker i 2015 til 74 saker i 2016.

Rapporten beskriver et spesielt ungdomsmiljø som et særlig problem. Kjernen i miljøet skal bestå av 10–15 personer som ifølge rapporten har bakgrunn fra Somalia, Eritrea og Afghanistan.

Mannen som filmet hendelsen, var et tilfeldig vitne til volden. Først var guttene i munnhuggeri inne på kjøpesenteret, forteller han til Dagbladet.

Moren til gutten som ligger på bakken, løper til for å gripe inn. Til høyre står venner som ble vitne til hendelsen. Foto: Privat

I den korte videoen ser man at to gutter ligger på bakken og blir holdt nede. De blir slått av den ene gutten som står over dem.

Plutselig tar en av guttene løpefart og sparker en av guttene som ligger på bakken i hodet.

– Det var det verste som skjedde. Han ble liggende på fortauet en stund. Andre voksne kom til for å hjelpe ham, sier mannen, som forteller at det ble utvekslet slag også før han begynte å filme.

– Gutten som ble sparket i hodet ble liggende å gråte. Folk rundt ble opprørte over hvor brutalt det var, sier mannen, som legger til at filmen er kort fordi han måtte springe til for å hjelpe.

15-åringen endte på legevakta etter hendelsen og forteller at alle gråt og klemte hverandre etter hendelsen.

Det går bedre med ham nå, men han har skader etter å ha blitt slått og sparket, flere kuler og kutt rundt øret, skriver Dagbladet.

– Det var skikkelig skummelt, livsfarlig, sier 15-åringen.

 

Dagbladet