Nytt

Denne kommentaren ble lagt ut på FB i den lukkede gruppen Mannegruppa Ottar (49.000 medlemmer) kjent for «galgenhumor» av en mann med et muslimsk navn som Facebook har notert som bosatt i Stavanger. Av FB-profilen virker han både integrert og pen i tøyet. Norsk kjæreste har han også. Han virker mest opptatt av fotball, skjønt vi ser at han er medlem i en Facebook-gruppe ved navn «deporter Sylvi Listhaug».

Den horrible meldingen var helt sikkert ment som et slags forsøk på å være morsom. Mannegruppa Ottar er kjent for «mørk humor». Men vi synes ikke den er noe artig i det hele tatt. Den er bare kvalmende smakløs. Ikke minst etter at The Telegraph skrev at jihadisten i Stockholm siktet på barna.

Infants’ buggies were sent “flying through the air”, one Swedish broadcaster reported, as the vehicle zigzagged along the pedestrianised Queen Street shopping district and embedded itself in the window of a department store.

“It swerved from side to side. It didn’t look out of control, it was trying to hit people,” a second witness, Glen Foran, an Australian tourist, told Reuters. “It hit people, it was terrible. It hit a pram with a kid in it, demolished it.”

I en chat etter terroren uttrykte jihadisten at han ikke hadde kjørt på tilstrekkelig mange. Og at lastebilen kjørte inn på feil sted.

Det er allerede mange som har uttrykt bekymring for sikkerheten rundt våre 17. mai-tog. At muslimer fleiper med jihad-drap på denne måten bidrar ikke positivt på noen som helst måte. Det er ikke «selvironi» som noen hevder. Det er mange som synes at dette er en morsom vits. Og noen lurer på om vi er blitt lettkrenkede. Nei, vi har ikke det. Men dette er som å spøke med at du har med deg en bombe i security på flyplassen. Det er rett og slett feil tid og sted.

Det gjør det ikke forbudt å slå vitser om terrordrap, men det er også lov å påpeke at det er smakløst. Å tro at man kan dele det spøkefullt «internt» på en Facebookgruppe med 49.000 medlemmer uten at det lekker ut er i beste fall naivt.