Nytt

Tre menn måtte til sykehus etter at en bil kjørte på dem utenfor moskeen Al-Majlis Al-Hussaini i Cricklewood nordvest i London klokken halv ett i går natt. Før hendelsen fikk tre unge menn og en kvinne, alle i midten av tyveårene, beskjed om å forlate en privat parkeringsplass like ved moskeen. Gruppen hadde oppført seg antisosialt med alkohol og narkotika. De kjørte nærmere moskeen og det oppsto en krangel mellom de moskébesøkende og de fire i bilen. Dette skal ha ført til at muslimene gikk til angrep på bilen.

Sjåføren av bilen skal ha ropt «dirty muslims» og like etter sveivet bilen inn i menneskemengden hvor den traff og skadet tre personer. Bilen med de fire kjørte så vekk fra stedet. Politiet etterforsker om dette er mulig hatkriminalitet. Vitner forteller at sjåføren forsøkte å kjøre ned folk.

Ali Salman sa han var «milliseconds» fra å bli skadet da bilen sveivet inn i grupper av mennesker som forlot det islamske senteret. Han sa at sjåføren forsøkte å treffe så mange som mulig.

«This was someone who was trying to take out as many people as possible. He swerved left right trying to hit people,» sa han.

Leder for sikkerheten utenfor The Hussaini Association, Mr Naddi sa at det var fullstendig kaos. Bilen kjørte opp på fortauet og traff en lyktestolpe og forsøkte å kjøre på folk. Han krasjet tre ganger:

‘The car drove towards the crowd and someone shouted out the window ‘dirty Muslim’. People were coming out and they were hiding everywhere. It was mayhem. The car mounted the curb, then hit a lamppost, I was the first one responding to the call. He was whipping down here trying to hit people – he crashed three times.’

Scotland Yard sier at påkjøringen ved Oxgate Lane, Cricklewood, ikke blir ansett som terror, men at hatkriminalitetsaspektet ved kollisjonen blir undersøkt som en forsterkende faktor.

Daily Mail   BBC  The Times

 

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.