Ömer Çelik, foto: Wikimedia Commons.

 

Den diplomatiske striden mellom Tyrkia og flere EU-land ser ut til å skifte til et noe høyere gir mandag, og scenariet var lett å tenke seg:

Tyrkias Europa-minister Ömer Çelik sier nemlig til nyhetsbyrået Anadolu at han har tatt til orde for at den tyrkiske regjeringen bør revurdere deler av flyktningeavtalen med EU, som en tid langt på vei har stanset migrasjonsstrømmen til Europa langs Balkan-ruten.

Die Welt skriver at Çelik vil revurdere alle deler av avtalen som har å gjøre med grensepasseringer over landjorden.

Statsråden er hard i ordbruken overfor Nederland, som har satt foten ned for at tyrkiske politikere skal drive valgkamp der til lands:

Celik beskylder Nederland for «nyfascistiske praksiser». Den nederlandske regjeringen skal ha begått en «forbrytelse» og dessuten forbrutt seg mot menneskerettskonvensjonen, sa Celik.

Om to dager er det parlamentsvalg i Nederland. Geert Wilders’ parti PVV og Mark Ruttes regjeringsparti VVD har knivet en stund om ledelsen på meningsmålingene. Velgere som er i tvil om hvem de skal stemme på, og som med dette kanskje har fått Tyrkia litt oppe i halsen, kan fort gravitere mot Wilders.

 

Die Welt – Daily Mail – Aftenbladet (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂