Ungarn trener opp en ny grensevaktstyrke som skal stanse ulovlige grensekrysninger av migranter. Etter et  seks måneders intensivkurs skal de nye grensevaktene kunne bistå politiet og hæravdelinger i jobben med å beskytte landets grenser.

Grensevaktene må være mellom 18 og 55 år og blir gitt samme trening som politiet i tillegg til andre ferdigheter som å vokte grensegjerdet, samle store grupper av migranter og å lete etter migranter som har kommet seg på innsiden av gjerdet.

Vaktene vil være bevæpnet med pistoler, køller, pepperspray, håndjern, og nattsynbriller.

Pistoltrening i blinde. REUTERS/Laszlo Balogh

Judotrening. REUTERS/Laszlo Balogh

Statsminister Victor Orban sier at landet må være forberedt på at mange millioner fremdeles vil ønske å ta seg inn i Europa. Stormen er ikke over, sier han, selv om vinden har stilnet for øyeblikket.

Det bygges et ekstra gjerde mot Serbia. 

Det forsterkede gjerdet og grensevaktstyrken kommer i tillegg til at Ungarn har vedtatt en lov som gjør det mulig å holde migrantene i leire ved grensen. Loven har opprørt FN som sier at det går i mot EUs humanitærrett og vil ha en «forferdelig fysisk og psykisk innvirkning» på asylsøkere.

Men Orban har nok ikke tenkt til å la seg stoppe av det.

Daily Express

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂