Nytt

Mediene jamrer seg og er hysteriske over Trump. Men Dow Jones brøt 20.000 grensen onsdag, for første gang i sin 120 år lange historie.Det er vanskelig å diskutere med suksess. Markedet tror på Trump.

Han handler. Onsdag varslet han vedtaket om å bygge muren mot Mexico. Mediene venter bare på å ta ham i å bløffe. Trump bløffer ikke. Han lovet også at mexicanerne skal betale for muren, på en eller annen måte. Mexicos største inntekt er overføringer fra mexicanere i USA. Disse kan skattlegges, eller det kan ilegges spesielle avgifter på varer eller innreise.

Mexicanerne tror at de kan skremme Trump fra å iverksette planene. Tidligere utenriksminister Jorge Castaneda sa på CNN at USA må huske på samarbeidet de har med Mexico om terror og narko. Hvis Mexico innstilte dette arbeidet ville det gå ut over USA. Men hallo! Her sitter en mexicansk eks-politiker og truer USA, storebror, Det virker ikke som Mexico forstår hvor underlegen landet er.

Trump har bekjempelse av narkomafiaen høyt på agendaen. Drugs dreper ungdommen og lar svarte penger og korrupsjon flomme inn i landet. Obama lot til og med automatvåpen havne hos narkomafiaen i Mexico, i skandalen kjent som fast and furious.

Ikveld kommer en annen stor melding fra Det hvite hus: USA vil kutte sine bidrag til FN med 40 %. USA betaler over 20 % av FNs budsjett. Hva får USA ut av pengene? Hvor mye lytter FN til amerikanske  ønsker? De senere år har blokken av muslimske land bestemt stadig mer. Samtidig er pengesløseriet og nepotismen massiv. FN trenger elektrosjokk og en hestekur. Det er for mye daukjøtt. Verdensorganisasjonen greier aldri å reformere seg innenfra.

Trump viser en dristighet i sin politikk som gjør at man ikke skal utelukke noen ting. Det sies i kveld at han vurderer å gå tilbake på løftet om aldri å anvende tortur. Han har brukt uttrykket «fight fire with fire».

Det varsles at han i morgen vil kunngjøre midlertidig stans i innvandringen fra sju muslimske land. Ett av dem er Libya, hvor IS i dag mistet sitt siste fotfeste i Benghazi. Hvis Europa hadde hatt politikere verdig navnet hadde de sendt en ekspedisjonsstyrke til Libya som stanset både IS og smuglerne. Tidligere leder av Blackwater, Eric Prince, har tilbudt seg å trene et libysk grenseforsvar som kan ta jobben.

Det er mange muligheter, hvis man vil. Europeerne sitter bare og vrir hendene eller sender Siem Pilot.

Med en slik dristighet skal man ikke se bort fra at Trump kommer til å flytte ambassaden til Jerusalem.