Nytt

To jenter ble forsøkt ranet av en gjeng pakistanske gutter utenfor Stovner Senter, melder Oslopolitiet fredag kveld. Det skal ha vært 5-6 stykker i gjengen.

– De to fornærmede jentene klarte å stikke fra stedet, og tok t-banen vekk derfra. Nå har vi flere patruljer som er i søk etter gjerningsmennene, sier operasjonsleder Marita Aune til VG.

– Ran av personer og trusler med kniv er alvorlige hendelser, hvertfall når det er snakk om mindreårige. Det er ekstra alvorlig, så vi har satt i verk en del ekstra ressurser i kveld, sier Aune.

stovner

 

Dette er en del av hverdagskriminaliteten i Groruddalen. Politiet sier at ungdomskriminaliteten der øker. Vi kan trygt si at nyheten i 2012 om at økt andel av innvandrere ga lavere kriminalitet, var helt feil. NRK skrev:

Folk i Groruddalen, som her på Stovner senter, har både fått det tryggere og blitt snillere det siste tiåret. Her har antall anmeldelser stupt de siste ti årene fra rundt 18 000 i år 2000 til litt over 10 000 i fjor.

Jeg drister meg til å gjette at antall anmeldelser gikk ned i takt med at antall nordmenn flyttet. Innvandrere har lavere tendens til å anmelde hverandre. De foretrekker selvjustis. Årsaken til nedgangen i kriminalitet var «uklar», ifølge VG.

Nedgangen i antall anmeldelser har skjedd parallelt med at innvandrerbefolkningen har mer enn fordoblet seg på ti år, skriver VG. Men det er uklart hva som er årsaken til den store nedgangen i kriminalitet.

Det er ikke så uklart når man ser hva som skjer i andre land: Tom Win­sor, Chief Ins­pec­tor of Con­sta­bu­lary, sier i et inter­vju med The Times:

“There are cities in the Mid­lands where the police never go because they are never cal­led. They never hear of any trouble because the com­mu­nity deals with that on its own”.

Oslopolitiet  VG