t-bane-spark-svetoslav-stoykov

Bulgareren Svetoslav Stoykov er arrestert for angrepet mot en kvinne på T-banen i Berlin i oktober.

Mannen ble pågrepet lørdag ettermiddag på Berlins bussentral da han kom tilbake etter en reise til Frankrike. Han ble gjenkjent av en medpassasjer som varslet politiet. Politiet foretok en udramatisk pågripelse ombord på bussen.

Ifølge bulgarske medier er 27-åringen en kriminell sigøyner fra Varna som er dømt i Bulgaria for ran, tyveri og hærverk.

Etter at overvåkingsfilmen fra angrepet ble publisert gikk det ikke lang tid før Stoykov, hans to brødre og en felles venn ble identifisert.

Politiet trodde Stoykov hadde stukket av til Bulgaria da de torsdag etterlyste ham internasjonalt. Men i går ble han altså pågrepet da han returnerte til Berlin.

Hendelsen natt til 28. oktober vakte stor oppmerksomhet og bestyrtelse, også internasjonalt. Den 26-årige kvinnen ble sparket ned trappa til tunnelbane­­linjen U8 ved Hermannstraße med hodet først. Hun kunne ha blitt drept i fallet, men slapp fra det med «bare» en brukket arm.

Svetoslav Stoykov er siktet for grov legemsbeskadigelse, men etterforskningen kan føre til at siktelsen blir utvidet til drapsforsøk, opplyser påtalemyndigheten til Die Welt.

Saken vakte stor oppmerksomhet i Bulgaria, hvor TV-team rapporterte fra slumstrøkene der Stoykov bodde, blant annet intervjuet man familiemedlemmer.

I bulgarske medier uttrykkes dessuten kritikk mot at medier i andre europeiske land ofte lar være å påpeke det når bulgarske kriminelle som pågripes i utlandet er sigøynere. De mener det gir alle bulgarere dårlig rykte.

 

Die Welt: Berliner U-Bahn-Treter macht Aussage vor Haftrichter

Deutsche Welle: Berlin police arrest suspect who kicked woman down subway stairs

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂