Det var natt til søndag at to menn i 30- og 40-årene ble alvorlig skadd i en skyteepisode ved Nationaltheatret i Oslo sentrum.

– De to ble pågrepet fredag morgen klokka 5 i Milano i Italia, sier politiinspektør Grete Metlid i Oslo politidistrikt.

De ble pågrepet av italiensk politi. Norsk politi har vært i kontakt med forsvarerne deres, som opplyser at de pågrepne har ønsket å komme tilbake til Norge raskt.

– Vi har ikke sagt så mye om ferden, men vi har noen indikasjoner om reiserute, sier Metlid til NTB.

De siktede kan være tilbake i Norge allerede neste uke, opplyste politiet på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Bred etterforskning

Pågripelsen kommer som følge av en bred etterforskning, samt et samarbeid med Kripos, opplyser politiadvokat Christian Hatlo i Oslo-politiet.

– Vi har hatt indikasjoner på at de siktede har forlatt landet i noen dager, vi har fulgt dem gjennom en rute som gikk via Sverige, Danmark og Tyskland før de til slutt ankom Italia.

Politiet ønsker ikke å kommentere noe om omstendighetene rundt pågripelsene, men Metlid sier at gjerningsmennene har gjort hva de kan for å unngå oppmerksomhet og ikke bli tatt. Det er samtidig uklart hvordan de pågrepne stiller seg til siktelsen, opplyser Hatlo.

På spørsmål om hendelsen kan knyttes til kriminelle miljø, svarer Metlid at de ikke vil konkludere for rakst.

– Jeg tenker at vi ikke har konkludert med noe motiv ennå. Vi vet om to kriminelle miljø noen av personene er knyttet til. Det er klart at da må vi se om dette kan ha en medvirkende årsak, og om tidligere konflikter kan ha hatt en betydning.

Motiv er fremdeles en del av etterforskningen.

Etterlyst internasjonalt

De to som ble skadd i forbindelse med hendelsen, er avhørt, men politiet har så langt ikke ønsket å si noe om hva de har fortalt.

I etterkant av skytingen ble to personer etterlyst nasjonalt og i utlandet. Politiet tok høyde for at de kan befinne seg i utlandet. Politiet valgte onsdag å gå ut med bilde av mannen de mener er skytteren fra skyteepisoden natt til søndag. Han er siktet for drapsforsøk.

En tredje mann var pågrepet, men ble løslatt på tirsdag. Han er ikke lenger siktet for medvirkning til drapsforsøk.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.