Nytt

Terrorangrepene i Tyrkia kommer tettere og tettere. Sist lørdag ble 44 drept, denne lørdagen ble 14 soldater drept og 55 såret i Kayseri. I begge tilfeller av selvmordsbombere. Angrepene gjør noe med Tyrkia.

De viser fremfor alt at myndighetene ikke har kontroll.

Erdogan-regimet legger skylden på PKK, uansett. Men det er tvilsomt om PKK står bak angrep som de vet rammer alle kurdere, også partiet HDP. Hvis det er kurdere er det utbrytere. Men det er mer sannsynlig at det er IS.

Myndighetene er tilbøyelig til å peke på PKK. Alle skjønner at det er politisk opportunt, men det bidrar ikke til å senke spenningsnivået.

En nasjonalistisk mobb stormet kontoret til HDP i Kayseri  og raserte det.

Myndighetene kommer med uttalelser som hisser opp stemningen mot kurderne.

Utenverdenen fordømmer angrepene, men det er ikke nok for Tyrkia som vil at allierte skal gjøre felles front mot PKK. Ankara vet det er fånyttes, men gjentar det likevel:

«This is what we expect from our friends: Not just a few messages of condemnation, but for them to fight on an equal ground against these terrorist organizations with us,» Kurtulmus said in a television interview.

The United States condemned the attack. Russian President Vladimir Putin told Erdogan in a telegram that Russia was ready to increase cooperation against terrorism, Russian news agencies reported.

Putin kan gi lovnader, uten at det koster ham noe. USA må levere hvis det lover noe.

NRKs Sidsel Wold er et kapittel for seg. Hun viser stor forståelse for Erdogan og har lite kritisk om hans aggressive politikk. I Wolds øyne blir Erdogans Tyrkia et offer, og omverdenen burde fordømme kurderne. Det er nesten så hun kjøper det som kommer fra Ankara.

 

http://www.reuters.com/article/us-turkey-blast-idUSKBN14605H?il=0