Nytt

I bydel Grorud lever det kvinner som aldri har hørt om prevensjon. Om dette er en del av fremskrittet som følger med det multikulturelle samfunnet nevnes ikke. Nå driver jordmødre etterkontroll i bydelen, noe som normalt følges opp av fastleger. En del av oppfølgingen etter fødsel er nå veiledning i prevensjon.

De fant ut at mange kvinner ikke visste hva prevensjon var i det hele tatt.

– Så langt har vi undersøkt 274 kvinner, lagt inn 150 spiraler og 29 p-staver. Vi vil ha etterkontroller hos oss fordi kvinnene føler seg trygge, de åpner seg hos oss og vi har fokus på barseldepresjon. Vi har tatt 197 celleprøver, sier Sirevåg Vik.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er imponert over jordmødrenes arbeid. Det opplyses ikke om byrådslederen har noen bekymringer rundt kunnskapsnivået til grupper av våre nye landsmenn.

– Dette var et veldig spennende og viktig møte og jeg tar med meg alt videre, sier han.

groruddalen.no