Nytt

Hvor mange angrep kan staten tåle før statsapparatet faller fra hverandre? Fra et angrep i Jalalabad 11 juli. Foto: Parwiz/Reuters/Scanpix

Væpnede menn gikk lørdag formiddag til angrep på en jordmorskole i Jalalabad. Hva slags fremtid ønsker religiøse fanatiker som angriper jordmødre? Det er som å skyte sitt eget land i senk.

IS sto bak, heter det.  IS’ bestialitet gjør Taliban mer «moderat». Men det er kun gradsforskjeller. Det var Taliban som henrettet kvinner på sportsstadion i Kabul.

Etter over seks timer har afghanske sikkerhetsstyrker fått kontroll på et væpnet angrep mot en jordmorskole i Jalabad i Afghanistan. Minst sju er såret.

Væpnede menn stormet jordmorskolen ved 10-tiden lørdag formiddag, og det ble meldt om både skyting og eksplosjoner i området.

Om lag seks timer senere melder provinsmyndighetene i Naranghar at angrepet er over. Myndighetene har så langt ikke fullstendig oversikt over skadeomfanget, men sier minst sju er såret.

En talsmann for guvernøren i Naranghar sa på et tidlig tidspunkt at flere jordmødre var reddet ut av senteret. Hvor mange som var der inne mens angrepet pågikk, og hvor mange væpnede gjerningsmenn det var snakk om, er ikke kjent.

Jalalabad har den siste tiden opplevd en rekke angrep, og flere titalls mennesker er drept. Den ytterliggående islamistgruppa IS har tatt ansvaret for angrepene. (NTB)