Tavle

Johannes Bangum er en ung mann, som gjennom et leserinnlegg i Aftenposten, anbefaler folk å donere penger til folk i fattige land. Han anbefaler også folk å ikke donere penger til noen i Norge. I Norge er vi trygge og har et bra helsetilbud, er argumentet.

Hvorfor denne uviljen mot å hjelpe sine egne? Det er ubestridelig flere gode saker å bruke pengene på, også i Norge. Det kan være alt fra preparering av skiløyper, barn som mangler sportsutstyr, klasseturer, kamp mot kreft og mye annet. Når ble det umoralsk å bruke penger for å hjelpe sine egne. Bangum trekker frem Kreftforeningen som en håpløs forening å bruke pengene sine på. Ja, hvorfor skal ikke folk dø av kreft i Norge.

Min farmor døde av kreft for et par måneder siden. I begravelsen hennes ble folk oppfordret til å donere penger til Kreftforeningen. Det føles godt å donere litt av ditt eget, slik at andre kan vinne kampen mot kreft. Men hvorfor skal det da være slik at siden din nærmeste døde av kreft, så skal du forhindre at andre dør av den samme sykdommen?

I en verden som lider av en befolkningseksplosjon burde en ung mann være mer opptatt av å lære fattige land familieplanlegging. I stedenfor kjempes det for at de skal bli enda mer tallrike. Det er i den fattige delen av verden befolkningsøkningen ser ut til å være ute av kontroll. Hvor mange av disse vil søke lykken i Norge?

Om du gir pengene dine til helsehjelp i fattige land, kan du i løpet av ditt eget liv bidra til at flere barn vokser opp istedenfor å dø. Dette er mennesker du aldri kommer til møte, men på grunn av deg vil de vokse opp og leve et like innholdsrikt liv som du har gjort.

Aftenposten