Hind Ahmas wears a niqab despite a nationwide ban on the Islamic face veil outside the courts where she arrived with the intention to pay a fine after she was arrested last May for wearing the niqab in public, in Meaux, east of Paris, on September 22, 2011. Photo courtesy of REUTERS/Charles Platiau
*Editors: This photo may only be republished with RNS-FRANCE-NIQAB, originally transmitted on Oct. 20, 2015.

Det nederlandske parlamentet har stemt for et forbud mot niqab og burka på visse offentlige plasser som skoler, sykehus og offentlig transport. Sveriges Radio opplyser at det vil dreie seg om noen hundre muslimske kvinner som ikler seg full islamsk mundur.

Vedtaket i det nederlandske parlamentet ble besluttet med en klar majoritet. Sveriges Radio sier at beslutningen kan bli kontraproduktiv fordi det kan vekke sinne hos «visse grupper». Så alternativet er bare å dure på med mer islam? For det tar aldri slutt. Som Kent Andersen sier: Det er alltid plass til litt mer islam for muslimer og islams vestlige heiagjeng.

Andre kritikere av forbudet mener at disse kvinnene blir mer isolerte fra samfunnet og at det «ikke bare er muslimske kvinner i samfunnet som utgjør en sikkerhetstrussel».

Man blir jo helt svimmel av en slik argumentasjon. Jeg har flere ganger selv sittet ved siden av noen i niqab. Det er en vegg av svart tøy. Man får ingen følelse av at det er noen der – bak tøystykkene. Innpakkingen er en umenneskeliggjøring. Man vet ikke engang om det er en kvinne så sikkerhetsrisikoen er stor.

ANNONSE

Isolert? Det har de allerede valgt selv.

niqab-oslo3

Et uvelkomment syn i Oslos gater. Et slikt samfunn vil vi ikke ha. Vi vil også ha et forbud!

Sverigesradio

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629