Utkastet til lov som forbyr ansiktsskjulende plagg i det offentlige rom er vedtatt i av den parlamentariske gruppen for grunnlovssaker i Italia.

Lovforslaget vil forby muslimske kvinner å kle seg i en burqa, niqab eller noe annet plagg som skjuler deres identitet i det offentlige rom. Loven bygger videre på en flere tiår gammel lov som forbyr ansiktsdekkende masker i det offentlige.

Kvinner som bryter forbudet kan få bøter på mellom 100 og 300 euro, mens tredjeparter som tvinger kvinner til å gå med slør kan idømmes bøter på opptil 30.000 euro og straffes med inntil 12 måneders fengsel.

Det foreslåtte forbudet er en trend som flere europeiske land har begitt seg innpå. Frankrike, Belgia og den spanske byen Barcelona har allerede vedtatt forbud mot burqa og lignende plagg.

Lovforslaget ble foreslått av Souad Sbai, et kvinnelig marokanskfødt medlem av Silvio Berlusconis parti. Sbais motivasjon er å hjelpe muslimske kvinner til å integrere seg i det italienske samfunnet.

«For fem år siden var det nærmest ingen som hadde burqa i Italia – nå er det stadig flere. Vi må hjelpe kvinner ut av segregering og undertrykkelse. Jeg vil stå opp for dem som ikke har stemme eller styrke til å stå opp og si at de ikke har det bra» – uttaler hun til Wall Street Journal.

Islamske grupper i Italia stempler forslaget som kriminalisering og hevder at uten burqaen ville muslimske kvinner bli fullstendig isolert siden de da ikke vil kunne forlate huset.

Lovforslaget skal opp til avstemming i det italienske parlamentet en gang i høst.

Kilde:http: online.wsj.com/article/SB10001424053111903520204576484241583256446.html?mod=WSJEurope_hpp_LEFTTopStories

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.