En brutal forbrytelse ryster Hameln: En ung kvinne ble bundet med et tau rundt halsen og slept gjennom gatene i byen bak en bil. Det 28 år gamle offeret svever i livsfare. Den 38 år gamle antatte gjerningsmannen har meldt seg for politiet.
«Det er umulig å forestille seg med hvilken brutalitet og menneskeforakt denne ugjerningen er blitt utført», sier Hameln kommunes pressetalsmann Thomas Wahmes mandag. «Alle her er rystet.»
Bakgrunnen for forbrytelsen er fortsatt i det uvisse. «Men vi går ut fra at det er en forbrytelse hvor partene har en relasjon til hverandre», sier polititalsmann Jens Petersen. Politiets etterforskning tyder så langt på at det var kvinnens tidligere livsledsager og faren til barnet han har med 28-åringen, som i sentrum av Hameln tidlig lørdag morgen bandt et fingertykt rep om halsen på henne, for deretter å binde det til bilens tilhengerfeste.
Mannen skal så ha kjørt avsted, for slik å ha slept kvinnen etter kjøretøyet langs asfalt- og brostensgater, sier Petersen. «Totalt en distanse på rundt 250 meter.» Han svingte to ganger.
hameln2
Naboene hørte skrik. Tauet skal ha løsnet fra bilen under kjøringen. «Det er fortsatt uklart om tauet slet seg eller om knuten løsnet», sier Petersen. 28-åringen ble i alle fall liggende på gangveien ved siden av Kaiserstrasse.
hameln
Der ble den livstruende skadede kvinnen funnet av forbipasserende, blant andre politifolk, som var på vei til tjeneste like før vaktskiftet. Umiddelbart etter at tauet hadde løsnet, meldte føreren seg for en politivakt i nærheten. Mannen skal ha «erkjent at han var gjerningsmannen», sier Petersen.
Om bakgrunnen og motivet skal ha ikke ha gitt noen opplysninger. I følge NDR hadde de to i lang tid bodd adskilt fra hverandre. Etter en første nødoperasjon på sykehuset i Hameln, ble offeret fløyet i helikopter til en spesialklinikk i Hannover, og der operert på ny.
hameln1
Kvinnen ligger i koma, og svever fortsatt i livsfare, sier Petersen.
Politiet vil ikke kommentere den pågående etterforskningen. Pressetalsmann Petersen avviser meldinger i sosiale medier om at skyting skal ha funnet sted, som «rene rykter». Ifølge politiet er både offeret og gjerningsmannen tyske statsborgere av kurdisk avstamning, som tilhører forskjellige storfamilier. De to var gift etter islamsk rett.
Av frykt for mulige hevnakter har politiet trukket «beskyttelsestiltak» etter ugjerningen, sier Petersen.
28-åringen skal i følge NDRs opplysninger også ha skader som ikke stammer fra kjøringen. Avisen Bild sier at de andre skadene kvinnen hadde, var stikkskader. 38-åringen skal i følge statsadvokatembedet i Hannover fremstilles for en fengslingsdommer. I Hameln har denne «ugjerningen uten sidestykke» skapt voldsom rystelse, sier kommunens pressetalsmann Wahmes.
«Det er vanskelig å begripe at det blir begått en slik forbrytelse bare noen kvartaler fra rådhuset.»