Roberto Malgesini. Stillbilde: YouTube.

En 53 år gammel tunisisk mann som var blitt utvist fra Italia i 2015, knivstakk tirsdag morgen presten Roberto Malgesini til døde i den norditalienske byen Como.

Malgesini var kjent i byen for sin omsorg for de aller svakeste medlemmene av samfunnet, i særdeleshet de husløse, hva enten de var migranter eller innfødte, opplyser La Stampa. Hver morgen hjalp han andre frivillige med å dele ut mat til husløse i byen.

Drapsmannen og offeret kjente hverandre fra før, men det er ikke kjent hva som var bakgrunnen for drapet, som fant sted uten vitner. 53-åringen drepte Malgesini med en rekke knivstikk flere steder på kroppen, blant annet i halsen. Tunisieren, som selv er hjemløs og hadde mottatt assistanse av Malgesini, meldte seg selv for politiet etterpå.

I Como er lokalsamfunnet rystet over ugjerningen, skriver La Stampa.

Sjefen for Caritas i Como, Roberto Bernasoni, sier i en kommentar at tragedien skjer mot et bakteppe av et økende, ikke nærmere spesifisert hat, som skal ha utløst ugjerningen «uavhengig av den fysiske personen som utførte handlingen».

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.