Mediene har utpekt Angela Merkel til å være leder av den liberale verdensorden etter at Hillary tapte. Søndag viste Merkel at hun tror på propagandaen. Hun varslet at hun stiller til en fjerde periode.

Mediene er fulle av «Quatsch» – sprøyt – om Merkels uunnværlighet. Det kan være hun kommer til å angre bitterlig.

Det er utrolig at mediene later som det er Trumps valgseier som innevarsler en «age of unpredictability», en uforutsigelig fremtid. Det motsatt er tilfelle: Trumps seier viser at velgerne klarte å mobilisere for en kandidat som vil bringe tilbake stabilitet og orden.

Hvis Trump skulle lykkes vil det stille Merkels politikk i et avslørende lys: Hennes dialoglinje vil bli avslørt som hjelpeløshet. Det kan sende Alternativ für Deutschland i været.

Merkel er kjedelig og forutsigbar. Hun gjentar de samme gamle forslitte fraser. Hun har inngått avtale med Tyrkia, men ser ikke at Erdogan er på vei mot å innføre et autoritært styre som gjør landet uskikket til NATO-medlemskap. De gamle formularende virker ikke. Det er tvert imot et tegn på krise at Washington Post fortsetter å rose henne.

Merkel, 62, is Europe’s most influential leader, a political centrist in the vein of President Obama, her close and longtime ally. Her stature and diplomatic clout — along with her strong stance on equality and tolerance – have led observers to call her a potential counterpoint to rising nationalism and populism on both sides of the Atlantic.

Merkel on Sunday said she was flattered by those calling for her to assume the global mantle of liberal democracy following Obama’s departure. But she also called it “grotesque” and “absurd” to assume that one person can make a difference in a rapidly changing world.

Men Merkel var ikke mer beskjeden enn at hun stilte betingelser for å samarbeide med Trump: Bare hvis han respekterer hennes liberale verdier vil de kunne samarbeide. Det viser hvor lite Merkel forstår av vindene som blåser.

En annen svakhet: Hun later til å tro på sin egen godhet. Prestedatteren fra DDR har glemt sin barnetro. En kristen skal være forsiktig med å anvende «hat» om andre, i den grad Merkel gjør.

Nevertheless, Merkel said, she had made a decision to run again after “endless deliberation,” in part to work in favor of political dialogue that is not characterized by “hate.” She seemed to suggest no other candidate could serve as a match for these “insecure times.”

“People would have little understanding if I would not again bring to bear all the gifts and talents which were given to me to do my duty for Germany,” she said at the party headquarters of her center-right Christian Democrats in Berlin.

Liberale medier som Washington Post er så ribbet for helter etter Hillarys tap at de klynger seg til den siste som er igjen.

https://www.washingtonpost.com/world/europe/merkel-announces-re-election-bid-in-insecure-times/2016/11/20/13294dbc-ad97-11e6-8f19-21a1c65d2043_story.html