Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug går til frontalangrep på Norsk Human-Etisk Forbund etter den siste tids debatt om skolegudstjenester.

Til Dagens Lars Akerhaug sier hun:

Jeg mener det føyer seg inn i rekken av usakligheter fra Human-Etisk Forbund. De har blitt manisk opptatt av å bekjempe alt som har med kristendommen å gjøre, slik at det nesten begynner å bli litt parodisk. Særlig når man vet at de knapt nok nevner utfordringer knyttet til andre religioner. Dette fortoner seg som et korstog mot kristendommen.

Dette får pressesjef i Human-Etisk Forbund, Jens Brun-Pedersen, til å reagere, men på spørsmål fra Dagen om hvorvidt det er riktig at HEF bruker mer tid på å angripe kristendommen enn islam, svarer han:

Ja, selvfølgelig, vi bor jo i et land der kristendommen er nærmest en statsinstitusjon. Det er kun kristendommen som favoriseres. Hvis islam hadde hatt samme posisjon i det norske samfunn, ville vi selvfølgelig kritisert islam på samme måte. Det tror jeg alle intelligente og oppegående mennesker forstår.

Nå tror jeg også at alle intelligente og oppegående mennesker forstår at den dagen islam får samme posisjon i det norske samfunnet som kristendommen, vil det ikke være mulig å kritisere islam på samme måte som man i dag kritiserer kristendommen. Det er på tide at noen forteller dagens nidkjære kritikere av kristendommen hva det muslimske alternativet innebærer.

Les mer i Dagen

Les også

-
-
-
-
-