I følge taushetsbelagte opplysninger lekket til tyske medier, har Tysklands militære etterretningstjeneste avslørt 20 islamister som har vervet seg til landets forsvar med sikte på å skaffe seg militær opplæring, skriver Die Welt.

Ytterligere 60 personer er mistenkt. Påfallende adferd som f.eks. kombinasjonen av sterk interesse for våpentrening og liten lyst til å bli lenge i forsvaret, vekker straks mistanke, i følge sikkerhetskildene.

Tysklands regjering besluttet i august at etterretningstjenesten Militärische Abschirmdienst skulle gjøre en sikkerhetssjekk av alle som søker seg til forsvaret i den hensikt å oppdage islamister og andre ekstremister. En lovendring som skal gjøre dette til en permanent ordning, er underveis, men i sikkerhetskretser nølte man neppe med å sette i gang straks.

Sett fra islamistenes synspunkt er det opplagt en god idé å bruke de vantros egne militærstyrker til å skaffe seg opplæring, og risikoen er åpenbart ikke begrenset til Tyskland. At islamister i forsvaret er en dårlig idé, viste Fort Hood-massakren i USA en gang for alle.

 

Die WeltSunnmørsposten (NTB)