Aftonbladet melder om flere grove voldtekter av barn og unge i Malmö. Gjerningsmennene er ukjente for ofrene. Politiet, som fra før har hendene fulle med å etterforske 9 mord så langt i år, har opprettet en etterforskningsgruppen for voldtektene. Det blir bekreftet fra politiet at grupppen nå etterforsker to voldtekter.

Flera unga och barn i Malmö har under kort tid utsatts för grova våldtäkter av för dem helt okända män, rapporterar Aftonbladet.
Nu har polisen tillsatt en särskild utredningsgrupp, enligt tidningen.
Det är ännu oklart huruvida det rör sig om en eller flera gärningsmän.


– Jag kan säga att ärendena som sådana har inkommit. Det har hänt att barn blivit utsatta och vi har fått in anmälan om detta. Det är nu en åklagare som leder förundersökningen, säger Stina Karlgrund, chef för Malmöpolisens sektion för brott i nära relationer, till Aftonbladet. Hon bekräftar dock bara för tidningen att hon känner till två anmälda fall som gruppen utreder.

Aftonbladet